Lørdag. Ikke på havnen. Men i havnen. Nemlig på Bølgen. Villy M. Kristensen viste, hvad den kan bruges til. En dejlig uformel koncertsal midt i den smukke havn. Knud Mortensen beretter i tekst og foto.

Villy med sømandsviser på Bølgen

Af Knud Mortensen (tekst og foto)

Som led i arangementet “Oplev Svendborg” lørdag den 29. maj – arrangeret af Visit Sydfyn – spillede den allestedsnærværende og glade spillemand Villy M. Kristensen på Bølgen i Svendborg havn. Et veloplagt publikum havde fundet vej til siddepladserne på Bølgen, som leder tankerne hen på Den Spanske Trappe sydpå.

Villy fik nysgerrige forbipasserende sejlerturister til at synge med. “Vi mangler lige en bas ude i venstre side” sagde han, og så fik de udleveret en sangbog med sømandsviser. Villy er en rigtig spillemand, som altid har harmonikaen med rundt i Det Sydsfynske Øhav eller på byens værtshuse. Eller når han rejser rundt i fjerne lande som for eksempel Australien.

Villy M. Kristensen er en af byens ægte livsnydere. Med sin smittende spilleglæde formår han at få folk til at synge med på de ældgamle og velkendte sømandsviser. Ind imellem krydrer han sangene med skipperskrøner, som regel fra Marstal, hvor der er et stort lager af den slags.

Villy fik vist, hvad Bølgen kan bruges til. Her har Svendborg en uformel koncertsal lige midt i den smukke havn. Her kan alle optræde i de kommende sommeraftener. Villy har vist vejen, og Bølgen venter blot på næste optrædende. Godt, at vi har en ægte spillemand som Villy i Svendborg. Og nu har vi også Bølgen.