Arno Kruse.

Af Arno Kruse

Der er masser af stemmer i at være social ansvarlig. Det bevises med al tydelighed af, at S og SF siden regeringsdannelsen har mistet massevis af tusindvis af vælgere ved at være socialt uansvarlige.

Der er imidlertid ikke nær så mange stemmer i at være socialt ansvarlig over for flygtninge og asylansøgere. Til gengæld findes der politiske partier, der scorer stemmer på at vise deres synlige modstand mod enhver form for social og medmenneskelig ansvarlighed over for flygtninge og asylansøgere.

Det er Dansk Folkeparti og Venstres banehalvdel.

Hvis Venstre ikke fandt en eller anden ligegyldig begrundelse for at løbe fra ansvarligheden over for flygtninge og asylansøgere, ville hele den banehalvdel med de mange potentielle vælgere ligge for fødderne af Dansk Folkeparti, som ingen hverken på landsplan eller på lokalt plan kan bruge til andet end stemmekvæg ved en finanslovsafstemning eller en kommunal budgetafstemning.

Venstre kan i øjeblikket notere sig på landsplan, at deres partiformand liggende i sin hvilestol tordner frem i meningsmålingerne, efter han for mere end 500 dage siden besluttede sig for ikke at betræde folketingets talerstol. Hans motto var: Succes er godt, men andres fiasko er ikke at foragte!

De stemmer, som Venstre skal slås med Socialdemokratiet om, kræver ingen slåskamp, for Socialdemokraterne har sammen med SF udviklet en hel unik måde at score politiske selvmål på, og derfor kan Venstre i den sammenhæng stille med reserverne, mens eliten hviler sig i hængekøjen.

Når det derimod gælder de vælgere, som er i spil på den lokale blåsorte banehalvdel, kan Venstre vinde vælgere ved at lægge sig så tæt op ad Dansk Folkepartis holdning, at de blåsorte vælgere, som er blottet for enhver fornemmelse for medmenneskelig anstændighed, finder, at deres sorte medmenneskelige holdning synes godt repræsenteret af Venstre, som har den direkte udfordrer til socialdemokraternes borgmesterpost.

Politik skulle egentlig dreje sig om smukke medmenneskelige idealer, men gør det nu også det?

(Arno Kruse, Longelse Sand, Langeland, er efterlønner. Han er tidl. medlem af kommunalbestyrelsen i Rudkøbing for Arno Kruses Liste. I dag er han medlem af Enhedslisten).