Vibeke Syppli Enrum.

Vibeke Syppli Enrum.

Af Vibeke Syppli Enrum 

Carl Holst er frustreret – over, at regionen ikke kan tiltrække arbejdskraft og tilflyttere. ”Derfor har han arrangeret Danmarks første regionale topmøde”, beretter flere medier.

Nå, har han arrangeret topmødet i Kolding 13. april? Sammen med to Venstre-partikammerater, udvalgsformand i Region Syddanmark, Stephanie Lose, og formanden for syddanske kommuner, Egon Fræhr?

Sådan hænger det vist ikke helt sammen. For det første er det vel ikke Carl Holsts egen idé – egentlig skulle det ”bare” være en såkaldt ”input-konference” som en opfølgning på regionens møderække med de syddanske kommuner. En aktivitet og beslutning, som regionens udvalg for regional udvikling står bag.

Nu er det så blevet til et ”topmøde”. Et topmøde, som Carl Holst samtidig har formået at få regionen til at udsende en pressemeddelelse om. En pressemeddelelse, hvor det lykkes at nævne ét parti syv gange. Ja, rigtigt gættet – Venstre. Sågar er det lykkedes at få nævnt Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen.

Dygtigt valgkampsarbejde, må jeg sige. Samtidig med at jeg undrer mig: Hvorfor skal Region Syddanmark betale for Carl Holsts forsøg på at blive valgt til Folketinget?

(Vibeke Syppli Enrum, Ellerup, er medlem af regionsrådet i Syddanmark for Enhedslisten).