Mads Fredeløkke – slog Tina Petersen.

Der var drama, da Dansk Folkeparti på et møde onsdag aften holdt generalforsamling og skulle stille kandidater op til byrådsvalget i november.  Tina Petersen, Svendborgs mest fremmedfjendtlige politiker, gik efter at blive spidskandidat. Borgmesterkandidat, som hun selv kalder det. Det blev hun ikke – heller ikke denne gang. Hun blev end ikke nummer to på listen, sådan som hun var ved valget for fire år siden. Hun blev dumpet ned på tredjepladsen.

Dansk Folkeparti valgte – igen – Jens Munk som spidskandidat, selv om han ved valget for fire år siden faktisk fik færre personlige stemmer end Tina Petersen. Jens Munk har siddet i Svendborg Byråd siden kommunesammenlægningen. Inden da sad han i kommunalbestyrelsen i Gudme i en lang årrække.

Tina Petersen blev dumpet ned på tredjepladsen på partiets kandidatliste. Hun blev slået af Mads Fredeløkke. De to skiftede dermed plads på listen. Ved valget for fire år siden var Mads Fredeløkke nummer tre.

Hvis Tina Petersen således skal opnå genvalg til byrådet, så skal hun enten slå Jens Munk og Mads Fredeløkke i antallet af personlige stemmer. Den mulighed eksisterer. Eller Dansk Folkeparti skal gå fra to til tre mandater. Den mulighed er mindre sandsynlig.

Tina Petersen har en – for andre – helt ufattelig tillid til egne evner. Og efter hvad netavisen erfarer, kom det helt bag på Tina Petersen, at hun ikke blev spidskandidat. Eller rettere – som hun selv har udtrykt det – borgmesterkandidat. Efter generalforsamlingen slog hun fast, at partiet nu ikke har en borgmesterkandidat, men kun en spidskandidat.

Det tidligere folketingsmedlem Tina Petersen (hun sad i Folketinget fra 2005 til 2011) er gruppeformand for Dansk Folkepartis byrådsgruppe. Men det hjalp hende ikke, da medlemmerne skulle vælge kandidater til kommunalvalget i november. Hun har i øvrigt tidligere siddet i byrådet for Dansk Folkeparti – sammen med sin daværende mand, Morten Sol Petersen, som nu repræsenterer Venstre.

Dumpningen af Tina Petersen har ikke specielt noget med hendes fremmedfjendtlige politik at gøre. F.eks. hendes indædte modstand mod at huse et asylcenter i Svendborg. Den modstand deles af Jens Munk og Mads Fredeløkkke og medlemmerne. Den har mere at gøre med, at hun bliver sværere og sværere at tage seriøst. Næsten hver gang, hun åbner munden, snakker hun om, hvordan det var på Christiansborg – når hun i øvrigt er til at forstå. Ofte er det helt uforståeligt, hvad hun siger.

På ét punkt adskiller partiets nye nummer to på listen, Mads Fredeløkke, sig afgørende fra både Tina Petersen og Jens Munk. Han har i snart to år energisk støttet den svendborgensiske græsrodsbevægelse “Syg i Svendborg”, som har protesteret og demonstreret mod Svendborg Kommunes behandling af syge og nedslidte borgere.

Læs i øvrigt:

http://www.svendborgsnetavis.dk/nej-det-er-ikke-stand-up-comedy-det-er-en-politiker/

http://www.svendborgsnetavis.dk/inger-st%c3%b8jberg-godt-gaet-svendborg/