Byrådsmedlemmerne Flemming Madsen (t.v.) og Jesper Kiel deltog i lørdagsprotesten.

Omkring 100 svendborgensere var lørdag den 8. januar sidste år til nytårskur på Rådhuset – inviteret af borgmester Curt Sørensen (A) og byrådet. En sådan nytårskur for borgerne har været holdt flere år i træk – i år havde mange af de mennesker, som nu 44 lørdage i træk har demonstreret mod kommunen, tænkt sig at møde op til den nytårskur, som de havde regnet med skulle være i dag.

Men for første gang i flere år inviterede borgmesteren ikke til nytårskur. I stedet benyttede tre byrådspolitikere lørdagen til at gå på Anstændighedens Plads og demonstrere sammen med et halvt hundrede svendborgensere mod kommunens behandling af syge og nedslidte borgere.

Borgmester Curt Sørensen afviser, at nytårskuren i år er blevet aflyst, fordi han efter meget kritik og elendige meningsmålinger er bange for at møde borgerne.

”Det er helt forkert. Jeg vil gerne møde borgerne. Og det gør jeg da også meget ofte. Man skal være en meget mistænksom sjæl for at mene, at jeg skulle være bange for at møde borgerne”, siger Curt Sørensen.

Også byrådsmedlem Tina Petersen (t.h.) deltog.

Svendborgenserne har været inviteret til nytårskur på Rådhuset under både den tidligere Venstre-borgmester Lars-Erik Hornemann og de sidste to år under den socialdemokratiske Curt Sørensen. Men altså ikke i år. Nej, forklarer Curt Sørensen, for han vurderede det i november med embedsmændene og besluttede af ressourcemæssige og økonomiske grunde ikke at invitere i år. Og så var, siger han, borgernes interesse for at deltage ikke særlig stor sidste år. Det var ikke – som man skulle tro, når man læser kommunens hjemmeside – 100 almindelige borgere, som deltog sidste år.

”Udover de politikere og embedsmænd og den slags, som deltog, så var der måske 20-25 borgere”, siger Curt Sørensen.

På den regnvåde Centrumpladsen – hver lørdag mellem kl. 11.30 og 12.00 af ”Syg i Svendborg” omdøbt til Anstændighedens Plads – sluttede tre af byrådets 29 politikere sig til gengæld denne lørdag til de 50 andre svendborgensere, som demonstrerede for 44. gang. Det var Flemming Madsen, Socialdemokratiet, Jesper Kiel, Enhedslisten og Tina Petersen, Dansk Folkeparti.

Enhedslistens arbejdsmarkedspolitiske ordfører i Folketinget, Christian Juhl, har i øvrigt meldt sin ankomst til den 45. protestlørdag om en uge.

FOTO: JAN HANSEN