Rock og rul og prisning af Herren

Af Jens Meincke

 

The Holmes Brothers spillede i Borgerforeningen onsdag aften.

The Holmes Brothers var i Borgerforeningen onsdag aften. Denne originale trio har været i Svendborg før. Børsen har haft dem på scenen mellem arrangementer i København og Århus Men selvom de har haft lejlighed til at lege med de store, er de aldrig selv rykket op i superligaen. De har bl.a. spillet med Dylan, Springsteen og Lou Reed. Og et par CD’er har de også lavet. Blandt publikum var der tydeligvis flere for hvem, det var et meget velkomment genhør.

Vi fik en mellemting mellem en gospelkoncert og en musikalsk fremstilling af rocken’s tidlige historie. Her blev nemlig både rokket og rullet, og Herren blev prist efter alle kunstens regler.

Programmet var sammensat, så vi fik de mest kendte først: Amazing Grace, Will the Circle be Unbroken bl.a. Der var også verdslige numre som Ledbetter’s gamle Big Boss Man, The Phone (som jeg ikke lige husker ophavsmanden til) og Beatles’ gamle And I Loved Her i et helt personligt arrangement.

The Holmes Brothers er helt klart stærkest i arrangementerne med flerstemmig sang. Som instrumentalister er de noget middelmådige, og lillebrors trommespil lod en del tilbage at ønske. Men når instrumenternes rolle var begræset til akkompagnement, og sangen var trestemmig, fungerede det flot.

Et af aftenens bedste numre var f.eks. kun med bas og piano og trestemmig sang. Her havde guitar-bror  skiftet til husets flygel, og vi fik en flot udgave af Precious Land . Jeg tror ikke, brødrene var helt klar over, hvor let de ku’ ha’ lokket et ellers meget opmærksomt publikum til en gang ”syng-og-klap-med”, så det blev kun til lidt klappen på et par enkelte numre og så kvittering ved koncertens afslutning, så begejstret, at det blev til to ekstranumre. Det var en onsdag, og salen var ikke helt fuld – til gengæld var der stor tilfredshed hos de fremmødte.