William Fibæk Mikkelsen

Ifølge en ny undersøgelse døjer 25 procent af skolebørnene i alderen 11–15 år dagligt med rygsmerter, nervøsitet eller ondt i hovedet.

3.912 danskere blev sidste år sat ud af deres hjem. En fordobling i forhold til 2002. Samtidig vokser gruppen af socialt udsatte og fattige danskere.

Nyligt offentliggjorte tal viser, at 936 danske patienter i 2009 mistede al offentlig forsørgelse, alene fordi de ikke kan få en diagnose.

I juli i år var der 14.383 ledige stillinger i Danmark og 164.000 arbejdsløse.

Vi har knap nok forladt agurketiden, før avisoverskrifterne fortæller os om rigets alvorlige tilstand. Tallene har været tilgængelige et stykke tid, men det er først nu, vi bliver delagtiggjort i situationens alvor. Alligevel har medierne brugt en stor del af spaltepladsen på en enkelt families skatteforhold samt en andens ferie og rejseaktiviteter.

Skolelukninger og sociale nedskæringer har retfærdighedsvist også fyldt meget i medierne, og her bliver ulyksalighederne ved VKO’s manglende evner til at lede landet for alle, der her har hjemme, stillet til offentligt skue.

En række veteraner i det Konservative Folkeparti har da også erkendt, at partiet har svigtet. Politiken kunne for en uge siden bringe følgende kommentar fra partiveteranerne: Ingen ved længere, hvad vi står for.

Et Dannebrog, som ifølge William Fibæk Mikkelsen er garanteret mod DF-misbrug.

Nu mangler vi så bare, at Venstre og det danske folkeparti erkender, at de har ødelagt det danske velfærdssystem. Resten af befolkningen skal så i øvrigt indstille sig på, at velfærden aldrig kommer tilbage. 10 års kamp mod fællesskabet er lykkedes for VKO, og resultatet er til at tage at føle på, men naturligvis først og fremmest for dem, det allerede er gået ud over.

Men det er ikke alle steder, der meldes om stigende dårligdom, og hvem gider da også efterhånden høre på det? De kan jo bare tage sig sammen, ikke sandt?

Halvårsregnskabet fra A.P. Møller–Mærsk, viste en fremgang på 20 procent og et realiseret overskud på 14 milliarder. Hvem, der betaler for denne ulighed, fremgår bl.a. af denne klumme. Skulle du have glemt det, så kan du med fordel begynde forfra.

Men det er godt, at der trods den stigende velstand fortsat er mennesker, der uselvisk kæmper mod uretfærdighederne. Parcelhusejernes Landsforening tordner imod det urimelige i, at husejerne skal flytte postkasserne ud til vejen. Kommunernes krav om penge til at finansiere gadebelysningen på de private villaveje kalder en række grundejerforeninger ifølge Politiken for ren galimatias.

Det er fandeme godt, at vi parcelhusejere er i stand til at se ud over vores egen næsetip.

(William Fibæk Mikkelsen, er voksenunderviser i fagforbundet 3F og Center for Arbejdsliv og Læring).