You see my friend it’s spring again. The outdoor fucking season begins!

En start på denne søndagsklumme for at stemme læseren mildt og læse et par linjer mere. Resten er nemlig ret mistrøstigt.

Vi kan glæde os over foråret, de mange fridage forude og skattelettelserne. Det sidste, hvis vi hører til de velbjærgede, ellers må man glæde sig på andres vegne.

Spindoktoren fra Venstre, Ditte Okman, glædede sig for meget på Facebook – hendes indlæg er nu slettet, og hun er fyret. Men her er et screendump (tak til Michael Jeppesens blog på pol.dk):

Jeg synes, vi skal være glade for, at de forstår at vælge deres rådgivere med omhu, de dér folk i regeringen. De er i hvert fald loyale. Men de får kun lov at være det, indtil vi andre opdager det – så er det ud eller undskyld eller hold kæft.

Prøv at se her hvordan det ser ud, når to højrefløjs-ikoner (Jarl Cordua og Cristopher Arzrouni) drøfter en anden ny spindoktor:

Ja – ha, ha, hvor de hygger sig. Det er nydelige folk, der kommer til højbords i vores regering.

Om jeg er skadefro? Lidt måske. Men egentlig ikke rigtig. Jeg hører nemlig ikke til dem, der bare jubler, når meningsmålingerne tyder på et skifte til S-SF, hvis vi ellers fik et valg. Det er et misregime, vi har med VKO – ingen tvivl om det. Det seneste valg af et ledende CEPOS-medlem som socialminister er blot et tegn på holdningen til dem, der ikke er ved muffen. Og nu ansætter hun så en højreekstremist i sin stab.

Men tror vi, at alt bliver bedre med en S-SF-regering? Jeg gør ikke. Glemmer ikke, at både S og SF, næsten før de bliver spurgt, erklærer sig enige i stramningerne. Det skal de ikke tabe et valg på. Glemmer heller ikke, at meget af det, der foregår nu, var godt i gang allerede under Nyrup.

I Svendborg, for nu at vende snuden hjem, fik vi et rødt flertal – et par måneder. Men hvad har vi hørt til de emner, der var oppe i valgkampen i oktober? Blot én ting som eksempel: Fjernelsen af begunstigelserne til erhvervslivet på dækningsafgiften. Byrådsmedlem Mogens Stampe (SF) skrev i oktober før valget: ”Det borgerlige flertal har tappet kassen med 100 millioner. Dette skyldes bl.a., at den borgerlige gruppe i perioden lettede erhvervslivet for en dækningsafgift på samlet cirka 40 millioner”.

Så man må vel tro, at det bliver lavet om. Men: – Det kan vi ikke, siger Bruno Hansen fra SF – ikke før tidligst i 2011. Vi har jo overtaget et borgerligt budget.

Jo, men vi håbede jo ligesom på en ny politik, ikke sandt?

God søndag.

(Steen Heinsen, Svendborg, er freelance-journalist).