Der var svenske sild i Borgerforeningen onsdag aften! Baskery er et band bestående af tre seje søstre fra Stockholm, som er unge, som ser dejlige ud, og som er meget musikalske.

De indtog scenen iført hot-pants i forskellige farver og startede deres instrumenter: bas, banjo og guitar. Det gik fint, man kunne høre, at de var meget sammenspillet. De startede med et rocknummer, og så gik det galt for mig. Bassisten, som introducerede numrene, spurgte, om man ville have dem på svensk eller engelsk, en af de hurtige på knapperne råbte svensk, og så var jeg og sikkert også et par andre koblet af. Så jeg koncentrerede mig om musikken, som heldigvis har sit helt eget sprog, og teksterne var på engelsk.

Allerede i første nummer skilte de unge kvinder sig ud fra hinanden. Bassisten var den vampede type, som kærtegnede sit instrument og lokkede de dybe toner ud. Banjospilleren punkede derudaf og rystede med pandehåret, så det henholdsvis afslørede og skjulte de tre tatoverede stjerner ihovedet (jeg håber, de er afvaskellige). Hun spillede i øvrigt også trommer, guitar og mundharmonika. Mange gange flere instrumenter på een gang. Guitaristen var en alfeagtig ung pige, der trippede ind på scenen, for senere at udføre forførende benspjæt og hoftevrid. Hun kulminerede efter en lille galop, der var en cirkushest værdig, med en faretruende solo stående på stortrommen.

Genren er en meget bred vifte, der breder sig fra rock over blues, country&western for i sidste nummer at ende i et disco-inferno.Det hele udført legende let, ungt og friskt.

I sidste sæt var der lidt tekniske problemer hos guitaristen, og mama blandede sig fra hjørnet i salen, hvor hun solgte “skiver” med de nyeste numre.

De tre søstre har allerede tourneret i USA, Australien og Europa; men det svendborgensiske publikum kender dem nok bedst fra Tønder-festivalen, hvor de var hovednavnet for et par år siden. Samme publikum ville heller ikke lade dem slippe efter det sidste nummer, og Baskery blev klappet ind igen og gav en trestemmig udgave af en gammel Belmann-sang acapella. Det var noget ganske andet end resten af koncerten, men det viste virkelig pigernes sangtalenter.

Til sidst kom mama på banen igen, da der blev kørt T-shirts ind til fans’ene fra Svendborg.

Svenske girl-bands er ikke noget, vi er forvænte med i Svendborg; men her er et, vi sikkert vil høre mere til i fremtiden – både for deres musik og deres forrygende sceneshow.