Alle bøger er sådan set værd at læse. Men hvad er god og hvad er dårlig litteratur? Det er der næsten lige så mange meninger om, som der er læsere. I Svendborgs NetAvis kan du i den kommende tid få nogle anbefalinger. Bibliotekarer fra Svendborg Bibliotek, en forfatter og to af byens boghandlere giver læsetips til feriedagene. I dag er det tre bibliotekarer, der har ordet.

Daniel Wallace: ”Mr. Sebastian og den sorte tryllekunstner”. Politiken.

Af Nicole Jessen

Magi – er der noget andet, vi har mere brug for? Magisk realisme, hvor det er overladt til læseren, hvilken side man hælder mest til. Henry Walker – sort tryllekunstner – forsvinder en dag sporløst fra Jeremiah Mosgroves Kinesiske Cirkus. Men hvem er Henry Walker egentlig, hvad er hans hemmelighed?

Stykke for stykke trevles den fortryllende historie op igennem flere fortællere, hvor hver stemme giver en ny vinkel på Henry Walkers skæbne, og vi kommer ind under huden på ham. Bag de skæve eksistenser, som udfolder historien, gemmer der sig et hav af helt nye historier.

Djævelen i mange forklædninger, en faustisk pagt, kærlighed til døden (og over dens grænser), forstenede kvinder og hjerter, illusioner, fra billige tricks til ren magi….

Daniel Wallace har også skrevet den filmatiserede roman ”Big Fish” – kan man lide den, vil man ikke blive skuffet over denne bog.

Josefine Ottesen: ”Slægtens offer”. Høst & Søn.

Af Jess Dalsgaard

Året er 1094, og den 13-årige giftefærdige Ragnhild er blevet lovet bort til gården Hvidkildes rige og grove søn, Sote. Det har hendes farmor bestemt. Men Ragnhild er forelsket i Bjørn fra Bjørnemosegård og vil ikke bruges som offer for slægtens skyld. Hun vil langt hellere ud at sejle på langfart og drive handel ligesom sin far – på dén tid en helt umulig tanke for en ung pige.

”Slægtens offer” udspiller sig i området omkring det, vi langt senere skal komme til at kende som byen Svendborg, i en begivenhedsrig brydningstid, hvor man er på vej til at pakke den gamle vikingetro væk til fordel for kristendommen.

Bogen indleder Josefine Ottesens historiske romanserie om Danerriget – en velskrevet, spændende og underholdende fortælling.

Federico Andahazi: ”Conquistadoren”. Gyldendal.

Af Jens Christian Horn Andersen

En eventyrlig rejseroman om azteker-kaptajnen Quetza, som opdager Europa, før Columbus opdagede Amerika.

Quetza vokser op hos ypperstepræsten Tapazolli i Mexico med lidenskab for skibsbyggeri. Han er overbevist om, at jorden er rund, og den er befolket af kulturer på den anden side af havet. Han drager mod øst og opdager Europa, og her ser vi så historiens roller blive byttet om, og vi oplever verden set gennem indianske briller. Vi følger den unge mands kamp mod havet og de mærkelige dyr og skikke, de har i den ”nye verden”.

Det er et tankevækkende syn på europæerne, vi får serveret i denne underholdende og historisk korrekte roman.

(Nicole Jessen, Jess Dalsgaard og Jens Christian Horn Andersen er alle ansat på Svendborg Bibliotek, Svinget 1.)