De gav en halv time til anstændigheden

De kom igen, svendborgenserne. På Centrumplads lørdag kl. 11.30 – for at give en halv time til anstændigheden. En halv times stille protest mod Svendborg Kommunes og Jobcenters behandling af syge borgere. Det var ikke kun nyhedens interesse, der havde fået mange til at komme for en uge siden. Der kom lige så mange i dag til protesten.

Et halvt hundrede mennesker samledes ved halv tolv-tiden på pladsen foran Hotel Svendborg. Folk, som selv kæmper med kommunen, folk, som har gjort det, folk, som bare er vrede over den måde, kommunen behandler folk på, når de på grund af sygdom går til kommunen og tror, de kan få hjælp. Men som oplever i stedet at blive slæbt igennem meningsløse – og nogle gange forkerte – arbejdsprøvninger, som oplever at deres sager trækkes og trækkes, som oplever at få frakendt sygedagpenge og få tildelt retten til at søge kontanthjælp. Til at søge, altså, men ikke til at få.

Budskabet om den stille protest hver lørdag på Centrumplads er ved at blive spredt og nå omkring. I dag var Svendborgs NetAvis heller ikke mere det eneste medie, der var til stede for at dække borgerprotestem. Det var også Fyns Amts Avis og TV 2/Fyn.

Initiativet til den stille protest er taget af fem svendborgensere, som er trætte af, at folk på Jobcenter og kommunen behandles med et blik stift rettet på kommunekassen – og ikke stift rettet på mennesket, der uforvarende er kommet i problemer.

De fem svendborgensere er William Fibæk Mikkelsen, Lenze Middelberg, Gitte Eisenreich, Allan Krautwald og Tom Skovløkke Jørgensen. De noterede sig, at ikke en eneste kommunalpolitiker var forbi denne lørdag. Men når de ikke vil kommer dér, så vil protesten komme til dem. I hvert fald bebuder Tom Skovløkke Jørgensen, at den stille protest vil blive videreført på rådhuset, når der er byrådsmøde.

”Men under alle omstændigheder håber jeg at se jer alle igen på lørdag – samme tid og samme sted”, sagde Tom Skovløkke Jørgensen, da dagens stille protest blev afbrudt klokken 12.

Se mere på denne Facebook-side .

Fra på mandag sætter TV 2/Fyn fokus på Svendborg og førtidspension.