Vise-aften med frit slag i bolledejen

Af Jens Meincke

 

 

Merete Beltoft sang.

 

Vivian Edelborg sang.

Visens Venner, Svendborg, er en af næsten 40 foreninger i landet, der forsøger at holde dansk vise-tradition i hævd. Fredag kunne man i Svendborg Musikskoles udmærkede sal opleve et glimrende arrangement, det sjette og årets sidste, hvor foreningens medlemmer optrådte under overskriften ”Frit Slag i Bolledejen”.

Visens Venner er et strålende supplement til Svendborgs øvrige musikliv. Viser har i disse år ikke den folkelige opmærksomhed, de fortjener, og selv om der til stadighed dukker nye viser op, der får fortjent succes, er deres offentlige liv begrænset. Cirkus-Revyen på Bakken, Tivoli-Revyen og Hjørring-Revyen er med til en gang imellem at føje nyt til det klassiske repertoire, men genren er ikke ”oppe i tiden”. Så er det godt, at der en forening til holde liv i de gamle sange –

Finn Pedersen sang.

også selvom et arrangement som det i fredags kunne fortjene et meget større publikum. Men vi, der var der, fik et skønt udvalg af mere eller mindre kendte sange, og lysten til at synge med hos publikum var stor. Det var jo også ”Vise-Venner”.

Der var en halv snes optrædende, som tilsammen gav et varieret show af velkendte og knap så kendte viser. Der var afdæmpede fremførelser, og der var små udstyrsstykker med sminke, hat og skuespil, og en enkelt premiere med egen gen-digtning. Merete Beltoft, der også spiller revy, og nærmest er halv-professionel fik som syge-vikar lov at afslutte denne vellykkede aften, med bl.a. et herligt gammelt Erika Voigt nummer. I dette nummer, som i mange af de tidligere, viste den akkompagnerende pianist Svend Erik Jensen sin høje klasse.

Linda DiBona sang.

Han er ikke kun en dygtig musiker, men har også en strålende indlevet måde at støtte sangsolisten på.

Selvfølgelig var der også løbende blevet sørget for, at publikum fik rørt stemmebåndende med fællessange fra de omdelte sangbøger: En aften i visens tegn. Det burde mange flere ha’ oplevet. Er man til viser, så hold øje med arrangementerne i den nye sæson.