En dejlig CD fra Christian Søgaard Trio

Af Jens Meincke

 

Jens Holgersen, Christian Søgaard og Morten Nordal.

Jeg ved godt, at guitaristen Morten Nordal er fra Odense, men med bassist Jens Holgersen og kapelmester og harmonikaspiller Christian Søgaard, begge fra Svendborg, synes jeg alligevel, at det er et Svendborg-band – Christian Søgaard Trio. Dette og det faktum, at trioen har begået en dejlig CD, kvalificerer dem til at være en af årets bedste julegave-idéer ”fra os svendborgensere til de andre” (”de andre” er selvfølgelige musikglade venner, der ikke bor i Svendborg).

CD’en, som hedder ”Skør, Skæv og Svimmel”, har en meget betegnende undertitel: Jazz, viser og verdensmusik, for det er netop det, der er genrerne. Her afsløres det, at Christian Søgaard er en rigtig go’ melodi-mager, som hverken er bange for at lade sig inspirere eller for at bruge af andre komponisters bedste ting: F.eks. en herlig, følsom instrumentaludgave af Carmichaels Stardust og Fats Wallers Honey Suckle Rose med en herlig dansk tekst af Rune Kidde.

Skæve, skøre sjove Rune Kidde har trioen før leget med, men her nøjes han med at levere tekster til nogle af numrene. En anden tekstforfatter er Pernille Plaetner. Dette samarbejde er forholdsvis nyt og virker meget lovende. Der er rigtig god overensstemmelse mellem ord og musik på en behagelig tilbagelænet måde, der aldrig bliver ligegyldig.

Uanset musikkens alsidighed er forholdet til jazzen tydeligt. Jens Holgersen og Morten Nordal spiller begge rendyrket jazz i andre sammenhænge, og for nylig har jeg også set Christian Søgaard på el-orgel i bedste Jimmi Smith-stil. Hvad verdensmusikken angår, er det først og fremmest det brasilianske, der trænger sig på – behageligt og stemningsfuldt – og CD’en slutter da også med et af de få numre, der ikke har en dansk finger med i spillet, men til gengæld en indfødt Jao Gilberto – i øvrigt med kompetent hjælp fra indspilnings-master Klavs Bo Larsen på percussion.

Christian Søgaard Trio optræder også live med jævne mellemrum i Svendborg. Også dette kan anbefales. Så er der ikke kun god musik, men også god stemning.