En helt forrygende dag. Premieredagen for Svendborgs Avis. Med masser af besøg på siden. Med masser af gæster til lanceringen. Med masser af lykønskningsmail. Med masser af dækning i andre medier – i en sådan grad, så dagsordenen nærmest blev stjålet fra den store avisfusion mellem Fyns Amts Avis og Fyens Stiftstidende.

Forrygende premiere

 

Lanceringen på Strandlyst.

Strandlyst i Brogade havde åbnet dørene tre timer før normalt. Fra klokken 12 strømmede folk til værtshuset for at være med ved lanceringen af Svendborgs Avis. Over 50 mennesker kom forbi – journalister, fagforeningsfolk, musikere og andre kunstnere, aktivister og politikere fra næsten hele spektret. Fra de Konservative over Socialdemokrater til SF og Enhedslisten.

Den nye, fattige avis havde ikke – som når forretninger med skejser lancerer nyt – råd til at beværte de mange gæster med noget som helst til at skylle halsen. Bortset fra gratis adgang til avisen på nettet. Og nogle ord fra redaktøren om, hvad tanken med avisen er. Forevigetaf Anders Jensen på fotoet ovenfor.

Allerede søndag fyldte lanceringen meget i medier på internettet. Og i TV2/Fyns nyhedsudsendelse om aftenen. Hele mandagen kørte nyheden om den nye avis i DR Fyn. Så lanceringen af den – foreløbigt mindste – avis i Svendborg fik lige så stor dækning som fusionen mellem Fyns Amts Avis og Fyens Stiftstidende. Begge dagbladene havde også historien mandag om Svendborgs Avis.

 Endnu mere overvældende har modtagelsen været på internettet. Inden Svendborgs Avis’ ét døgns fødselsdag har over 600 mennesker meldt sig ind i fangruppen for Svendborgs Avis på Facebook. Fortrinsvis folk fra Svendborg, men også folk fra resten af Danmark og fra mange andre lande. Deriblandt mange forhenværende svendborgensere.

Mails er hele dagen strømmet til Svendborgs Avis. De fleste blot med en tak for initiativet og med en udtrykt glæde over, at pressemonopolet i Svendborg blev brudt, næsten inden det var blevet etableret. Og med et ønske om mere kritisk journalistik. Andre med forslag til artikler og tip om gode historier.

Og inden det første døgn er omme med Svendborgs Avis har antallet af besøgende på siden været overvældende. Tre gange flere end forventet har været inde for at læse. Ikke bare for at kigge, men for at læse – kan det konstateres ud fra målingen af, hvor længe de besøgende bliver på siden.