Thomas Mathiasen (stående foran bænken) deltog i lørdagens protestaktion.

De var ikke så mange denne kolde lørdag – til Syg i Svendborgs 49. lørdagsprotest i træk mod den socialdemokratisk ledede kommunes og dets Jobcenters behandling af syge og nedslidte borgere. En 30 stykker, som til gengæld kunne varme sig ved, at et par markante socialdemokrater deltog i den stille protest, der i snart et år har krævet anstændighed i kommunens behandling af de udsatte borgere.

Det i offentligheden mest kritiske socialdemokratiske medlem, Viggo Madsen, deltog i lørdagens protest. Han har i adskillige læserbreve tordnet mod de socialdemokratiske ledere i byrådet. Og det gjorde også Thomas Mathiasen, bestyrelsesmedlem i den største af de socialdemokratiske partiforeninger, Svendborg partiforening.

Thomas Mathiasen rettede i en kommentar i fredagens Fyns Amts Avis en sylespids kritik af den socialdemokratiske byrådsledelse – helt specifikt borgmester Curt Sørensen, gruppeformand og formand for Udvalget for Børn og Unge, Hanne Klit, og formand for Arbejdsmarkedsudvalget, Grete Schødts.

”Overordnet kan man sige, at vi i svendborgensernes øjne ikke fremstår som et parti, der sætter mennesket højest, men som et koldt og kynisk parti, der først og fremmest for alt støtter systemet, i stedet for borgerne”, skrev Thomas Mathiasen bl.a.

Flere medlemmer har meldt sig ud på grund af hvad Thomas Mathiasen kalder den åbenlyse mangel på sammenhæng mellem valgløfterne og realiteterne efter valgsejren.

”Trekløveret har formået at forvandle partiet til et halvborgerligt cafe-latté-parti, som totalt savner empati for de svageste grupper i samfundet. De sidder som de tre berømte aber og holder sig for øjnene, ørerne og munden for fuldstændig at lukke virkeligheden ude. Det er barsk at sige, at de tre lider af en form for forfølgelsesvanvid, men jeg kan faktisk ikke finde et bedre ord. Den helt store skurke er i deres øjne Fyns Amts Avis og dernæst kommer borgergruppen Syg i Svendborg, læserbrevsskribenten Viggo Madsen samt Svendborgs NetAvis”, skrev Thomas Mathiasen og appellerede til de socialdemokratiske medlemmer om at møde op på de kommende generalforsamlinger og opstille bedre byrådskandidater.

Ved at sætte læserbrevet i Fyns Amts Avis satte Thomas Mathiasen også røven i klaskehøjde. Og i lørdagens Fyns Amts Avis blev der uddelt klask. Ikke af Curt Sørensen og Hanne Klit – de havde valgt at indtage holdningen: Den slags kommenterer vi ikke. Men af Grete Schødts, der til avisen udtalte: ”Hvordan jeg har det med det, han skriver? Det er så partiskadelig virksomhed, som et medlem overhovedet kan udøve – og det uden at have hold i virkeligheden”.

Med den salve (eller trussel?) fra morgenstunden gik Thomas Mathiasen på Centrumpladsen, som hver lørdag fra kl. 11.30 til 12.00 er omdøbt til Anstændighedens Plads. Til Syg i Svendborgs lørdags-demonstration. Og han sagde bl.a. til demonstranterne, at man med rette kan være utilfreds med den politik, der føres både lokalt og på landsplan. Men, advarede han samtidig, det kan kun blive værre endnu med en anden – og altså borgerlig – regering.

FOTO: STEVEN JOHANNES LEGENE.