Arno Kruse.

Arno Kruse.

Af Arno Kruse

Den gode Villy Søvndal mistede forbindelsen til sine græsrødder, da han så en mulighed for at skrive politisk Danmarkshistorie som landets første SF-minister.

Gennem en ualmindelig stram topstyring fik Villy Søvndal SF til at gå i Socialdemokraternes fodspor, og selv et valgnederlag i 2011 kunne ikke få ham til at erkende, at man aldrig kommer til at gå foran, hvis man går i andres fodspor.

Villy Søvndal solgte under regeringsforhandlingerne i det sorte tårn på Amager den sidste rest af samhørighed med ikke alene sine græsrødder, men også med så stor en del af SF’s folketingsgruppe, at udviklingen havde direkte retning imod total kollaps.

Situationen for Helle Thorning Schmidt var nøjagtig den samme som for Villy Søvndal. Efter to valgnederlag i træk og et hurtigt kunstgreb fra Bjarne Corydons side fik den anskudte Helle Thorning Schmidt alligevel opfyldt sin personlige ambition om også at kunne skrive politisk Danmarkshistorie ved at blive Danmarks første kvindelige statsminister, og i sin tilfredshed med dette resultat overlod hun frisk og frejdigt til Bjarne Corydon at overtage styringen af Socialdemokraternes politik, som vel at mærke var en politik, som Socialdemokraternes græsrødder havde mere end svært ved at genkende som socialdemokratisk politik.

Bjarne Corydons magtfuldkommenhed og hans liberalistiske politik har ført til kraftig uro blandt de socialdemokratiske folketingsmedlemmer, hvilket kulminerede i forbindelse med bogen ”Den hemmelige socialdemokrat”, som ingen rigtig vil være far til blandt de socialdemokratiske folketingsmedlemmer.

Uanset hvem, der har skrevet bogen, og uanset hvor meget eller hvor lidt i bogen, der er sandhed eller fiktion, så er bogen et udtryk for, at der eksisterer en afgrund mellem Bjarne Corydon og store dele af den socialdemokratiske folketingsgruppe, og denne afgrund afspejler samtidig forholdet mellem Socialdemokraterne og deres vælgere, som er flygtet i tusindvis hver eneste måned, der er gået, siden Bjarne Corydon overtog topstyringen af partiet efter valget i 2011.

Hver tredje af de nuværende folketingsmedlemmer ville ikke blive genvalgt, hvis der var valg i dag, og sådanne udsigter for et folketingsmedlem medfører naturligvis nogle kraftige reaktioner ikke mindst, når årsagen til det manglende genvalg skal findes i egne rækker.

Ikke nok med at blive trynet noget så grusomt af den magtfuldkomne Bjarne Corydon i dagligdagen, men samtidig at skulle acceptere at miste sin plads i Folketinget på grund af den samme persons magtmisbrug, er der intet normalt menneske, der kan affinde sig med uden at reagere, og disse reaktioner bliver kraftigere og kraftigere i et tempo, der bliver hurtigere og hurtigere.

Der er imidlertid ingen tegn på, at hverken partiets formelle formand Helle Thorning Schmidt eller partiets uformelle, men reelle formand Bjarne Corydon har tænkt sig at ændre adfærd over for den socialdemokratiske folketingsgruppe, hvoraf flertallet efterhånden kan betragte sig selv som en flok galejslaver, der bliver smidt over bord ved det næste folketingsvalg.

SF blev tvunget til at tage konsekvensen af at gå i Socialdemokraternes fodspor og forlade regeringen, men som situationen udvikler sig hos Socialdemokraterne er der mere og mere, der tyder på, at Socialdemokraterne kommer til at gå i SF’s fodspor, når det gælder om at holde sammen på galejslaverne.

Med mindre Helle Thorning Schmidt og Bjarne Corydon ikke beslutter sig for at ændre kurs, hvad der bestemt ikke er noget, der tyder på, vil oprøret blandt de socialdemokratiske galejslaver ikke kunne holdes nede helt frem til næste valg, og derfor vil situationen hos Socialdemokraterne blive, at de i lighed med SF vil blive splittet på samme kluntede og ødelæggende måde, som SF kom til at opleve, og som SF vil komme til at lide under et godt stykke ind i fremtiden.

Det bliver ikke Enhedslisten, der kommer til at vælte den socialdemokratisk ledede regering i utide. Det bliver Bjarne Corydons socialdemokratiske galejslaver!

(Arno Kruse, Longelse Sand, Langeland, er folkepensionist. Han er tidl. medlem af kommunalbestyrelsen i Rudkøbing for Arno Kruses Liste. I dag er han medlem af Enhedslisten).