Fredag havde cirka 25 mennesker fundet vej til Borgerforeningen i Svendborg for at høre det odenseanske reggae-orkester Ramgoats. Plakaten med en fnysende vædder parat til angreb møder os udenfor, så vi forventer os noget.

Bandet består af seks garvede musikere, der for de flestes vedkommende har deres rødder i det hedengangne reggae-band Scientific Feet, og har siden 2004 spillet en mere udadvendt reggae. Herrerne bidrager hver især med input til de selvkomponerede numre fra deres baggrund i andre musikgenrer.

Vi kom ind til en dels stående, dels siddende cafeopstilling. Det mere modne publikum satte sig, men forsangeren og guitaristen, Ole Friis, opfordrede kraftigt allerede i sin intro til, at man rejste sig og dansede på det dertil indrettede dansegulv.

Koncerten gik i gang, og det var glad og smittende musik med fede rytmer og sang. Danseren Kim Dahl, som er kendt fra Vild med Dans og danseaftener i Borgerforeningen, spillede en vild percussion i mange udgaver og var helt uimodståelig med sit hår samlet i en palme ovenpå hovedet. Jeg har ham mistænkt for at være en efterkommer af min ungdoms danselærer fra Odense, Leo Dahl. Trommeslageren Anders Skeem, også kaldet Dr. Love, kom helt frem i lyset i andet sæt, da han afslørede sin gode sangstemme i et par selvskrevne numre. Den flotte skaldede Karlos Armes fra England spillede en dyb sensuel bas, mens jeg til gengæld frygtede, at den unge guitarist Palle Nothlev skulle få sine meterlange dread-locks i klemme i gribebrættet. Den rutinerede guitarist Kåre Svane spillede sikkert og sang også et enkelt nummer.

Stemningen var høj, og der blev igen og igen opfordret til, at man kom ud og danse for ikke kun at høre, men også føle musikken i kroppen. Flere og flere efterkom opfordringen, og selv fotografen og anmelderen måtte overgive sig, og vi kastede os ud på dansegulvet i en mere moderat udgave; men de havde ret – musik skal føles, ikke kun lyttes til!