Lasse Helner og Mathilde Bondo deltog i lørdagens protest.

Et halvt hundrede svendborgensere trodsede lørdag det sure vejr for at yde kommunen trods for 39. lørdag i træk. Trods regn, blæst og kulde samledes de – som de 38 foregående lørdage – til en halv times stille protest og for at kræve anstændighed frakommunen i forhold til syge og nedslidte borgere.

Og det bliver nødvendigt at fortsætte protester på Centrumpladsen, som hver lørdag er omdøbt til Anstændighedens Plads – hvis det skal lykkes f.eks. at få fjernet varighedsbegrænsningen på 52 uger for sygedagpenge. Det understregede folketingsmedlem Pernille Skipper, Enhedslisten, i en kort tale til de protesterende.

”Jeg var lidt mere optimistisk, da jeg stod her sidste gang”, sagde Pernille Skipper, som før har deltaget i lørdagsprotesterne. Varighedsbegrænsningen på sygedagpenge var en af de ting, hun og Enhedslisten havde lovet at tage op i finanslovsforhandlingerne med Socialdemokratiet, Radikale og SF.

”Meget fik vi igennem i forhandlingerne. Men desværre ikke det krav. Så skal det lykkes at få det gennemført, så kræver det desværre, at bl.a. I fortsætter jeres protester”, sagde Pernille Skipper.

FOTO: STEVEN JOHANNES LEGENE.