Flemming Madsen, Socialdemokratiet.

Svendborg Kommunes entreprenørafdelings fremtid blev alligevel ikke afgjort på byrådets møde tirsdag. Byrådet skulle have truffet den endelige beslutning om privatisering eller ej af afdelingen og dens 50 ansatte. Men klokken fem minutter i afgørelsen blev der tilsyneladende fundet en ny regnefejl i kommunens eget såkaldte kontrolbud. Derfor blev sagen taget af dagsordenen.

”Det er dybt pinligt”, siger den socialdemokratiske formand for Udvalget for Miljø og Teknik, byrådsmedlem Flemming Madsen, Socialdemokratiet.

For en uges tid siden fandt kommunens egen folk en regnefejl i kommunens eget bud på arbejdet. En regnefejl på 488.000 kroner. Det betød, at kommunens eget bud dermed ikke længere var næsten en halv million kroner billigere om året end det næstbilligste fra Skælskør Anlægsgartnere. Det var nu kun cirka 8.000 kroner billigere end buddet på godt 20 millioner kroner fra dette private firma.

Midt på tirsdagen blev Flemming Madsen informeret af sin direktør om, at der tilsyneladende er lavet endnu en regnefejl i kommunens kontrolbud. Det er, siger Flemming Madsen, ikke kommunens egne folk, der har lavet kontrolbuddet. Det har man hyret konsulentfirmaet COWI til. Og COWI bekræftede ifølge Flemming Madsen tirsdag overfor Miljø- og Teknikforvaltningen, at der tilsyneladende er lavet endnu en fejl – som nu skal efterprøves. Det kunne ikke lade sig gøre inden byrådsmødet. Derfor blev sagen taget af dagsordenen.

Hvad den nye fejl præcis drejer sig om, var det tirsdag aften ikke muligt at få oplyst – men tilsyneladende vil den gøre kommunens eget bud på arbejdet endnu dyrere.

”Det her burde ikke kunne lade sig gøre, når vi nu bruger et professionelt firma som COWI til at udregne kommunens bud”, siger Flemming Madsen.

Det har kostet kommunen 3,3 millioner kroner at gennemføre den såkaldte prisafprøvning af entreprenørafdelingens arbejde. De 1,1 million kroner er gået til ekstern bistand. Præcis hvor mange af dem, der er gået til COWI, var det tirsdag aften ikke muligt for Svendborgs NetAvis at få oplyst. Men ifølge Flemming Madsen er det nu nødvendigt at bruge flere penge – for man skal have et andet firma end COWI til at regne kommunens eget bud igennem inden næste byrådsmøde om en måned.

”Hvad det her kommer til at betyde, aner jeg ikke lige nu”, siger Flemming Madsen, der ellers havde set frem til, at et flertal i byrådet her til aften ville have annulleret hele prisafprøvningen – for i stedet at beholde en selvstændig kommunal entreprenørafdeling. Fire private firmaer havde budt på opgaven. Venstre og Konservative ønsker at privatisere entreprenørafdelingen.