Gitte Eisenreich.

Gitte Eisenreich.

Af Gitte Eisenreich, Socialdemokraterne

KOMMUNALVALG/13: Jeg er målløs over udtalelserne i valgkampen om valgbarheden for pensionister. ER der ingen nåde, når man er pensioneret, syg eller bare fattig ?

I den seneste tid har der været eksemplificeringer på mennesker, der dels trådte tilbage fra deres kandidatur eller som var enormt usikre.

Altså – JEG er førtidspensionist – og jeg har også hørt murren i krogene over, at jeg stiller op til valgs prøvelse – men JEG trækker mig IKKE

Jeg skal nemlig sige jer en ting – jeg har, som alle andre i Danmark også retten til et liv ved siden af. A altså – ikke hver eneste evne, jeg har, skal bruges til at jobbe – der skal være tid til at rekreere, og der skal være tid og ressourcer til de hjemlige pligter, inden vi begynder at tale om fratagelse af pensioner

Og så er der lige det med de danskes tabuer.

Vi har tre tabuer her i landet – sex, religion – og politik – og de tilhører helt og holdent privatlivet

Jeg fatter ganske enkelt ikke, hvad der får mennesker til at gå i så små sko – med udtalelser om, at pensionister ikke skulle stille op til byrådene landet over, fordi så kunne de bare få et fleksjob – helt ærligt – hvad ER det dog for en opførsel ?

Til jer vil jeg sige: Tænk dig rigtigt godt om, inden du krænker menneskerettighederne, Danmarks Riges Grundlov og Handikapkonventionen

ER det ikke alt rigeligt, at du krænker dig selv – hænger din egen lidenhed ud – og flasher et system, der er ved at gå i spåner af bare smålighed og misundelse ?

Jeg har i det ovenstående IKKE indsat gældende lov og andre henvisninger, idet disse burde være folk bekendt.

(Gitte Eisenreich er byrådskandidat for Socialdemokraterne i Svendborg).