Musikskolens to flagskibe gav koncert

Lørdag var der Nytårskoncert i Borgerforeningen. Koncerten var gratis og kunne som sådan vel betragtes som en slags gave fra Svendborg Musikskole til byen.

Svendborg Musikskole præsenterede deres to ”flagskibe” og dermed et lille halvt hundrede dygtige elever med en vellykket dobbelt-koncert med Svendborg Musikskoles Harmoniorkester og Marimba Dream Team.

Harmoniorkestret under ledelse af Kim Thorsen lagde både ud og sluttede eftermiddagens koncert, der trak fuldt hus. Det er muligt, at familie og venner udgjorde en stor del af publikum, men hvad gør det, når samme publikum er opmærksomt og stemningen er god. Og ikke mindst: De mange og store bifald var fuldt fortjente. Der er stor alderspredning i harmoniorkestret, men fra de yngste på 10-11 år til de ældste blev der spillet koncentreret og ikke mindst: rent. Jeg hører til dem, der ikke finder noget nedsættende i ordet ”amatør”. Her kunne Svendborg høre et amatørorkester i en koncert, hvor der blev spillet både kompetent og medrivende. Et dejligt alsidigt repertoire, men med hovedvægt på det lettere fra musicals og lignende.

Musikskolens Marimba-orkester med fem marimbaer, fire percussionister, et piano og ikke mindst en bundsolid el-bas var en fin kontrast til det store orkester. De inciterende rytmer sendte ikke kun tilhørerne en tur til Caribien, hvor marimbaen forekommer at høre naturligt hjemme. Også det keltiske lykkedes fint, så det var lige før, man savnede en gang ”River Dance”, og hatten af for at kaste sig ud i vanskelige sager af Chick Corea og Zawinul. Jeg må gengælde Musikskolens gode nytårsønsker, ønske til lykke med alt det, de har nået og fortsat fremgang.