“Missing Voices” – et par af dem, i hvert fald – var på programmet torsdag aften i Giant Steps. To muslimske kvinder serverede anderledes musik. Jens Meincke var der for at anmelde.

Simona Abdallah.

Flot koncert med “Missing Voices”

Af Jens Meincke

Efter nogle vellykkede jazz-arrangementer kunne den lokale klub Giant Steps torsdag aften på Arne B præsentere en vellykket dobbelt-koncert med verdensmusik. Udgangspunktet for aftenens koncert er et større projekt kaldt “Missing Voices”. Det er 12 kvinder af “anden etnisk baggrund” samlet omkring musik fra forskellige dele af verden.

I Svendborg kunne vi torsdag aften høre indisk/pakistansk musik med en duo bestående af kvinden Marya Aktar på accordion og sang hjulpet af en mandlig tabla-spiller og siden den palæstinensiske kvinde Simona Abdallah på darbuka (arabisk/egyptisk håndtromme) sammen med Bilal Irshed på oud (arabisk luth-lignende instrument) og den danske bassist Jeppe Skovbakke.

Måske for at leve op til projekt-navnet, “Missing Voices”, blev der denne aften talt meget lidt. Det havde nok været en god idé med LIDT mere snak. Som publikum fra en anden kultur kunne lidt mere oplysning om de enkelte numre have været nyttig. I den indisk-pakistanske afdeling, som var med sang, kunne det være en fordel at kende handlingen. Efter længden at dømme var det måske at sammenligne med danske folkeviser med handling, som den om Ebbe Skammelsøn eller om Tidemand. I den arabiske afdeling var der heller ikke megen oplysning at hente, selv om et enkelt nummer helt klart var italiensk inspireret. Simona Abdallah er ikke kun ung og smuk, men også uhyre kompetent på sit instrument – som også oud-spilleren Bilal er det. Fornyelsen kom fra bassen, som jeg ikke tror hører til i de klassiske arrangementer, men som var med til at gøre musikken mere spændstig. Når det er sagt, så er opsumeringen: Flot koncert! Musikken var gribende, og musikerne havde greb om publikum, der lyttede koncentreret til de fremmedartede, men inciterende toner. Det kunne måske være en idé for Giant Steps, at lave aftale med andre musikere fra “Missing Voices”.

(Jens Meincke er boghandler, han driver bogbutikken i Brogade).