Opera og Sigfred Pedersen-viser

Støtteforeningen for Hospice Sydfyn arrangerede torsdag aften en vidunderlig operakabaret med Den fynske Opera i Guldsalen i Borgerforeningen.

Scenografien var enkel: Et vindue på klem til Katinkas kyske bo, og en tørresnor. Operachef Jesper Buhl, som vi jo godt vidste kunne synge, åbenbarede nu et nyt talent, nemlig at male et billede med hjerte og smerte. Alt imens skuespilleren Kjeld Høegh citerede digte af Sigfred Pedersen.

Så fik vi ellers en buket af de smukkeste arier fra La Boheme, Carmen, Phantom of the Opera, La Traviata og forførelsesarien fra Don Juan. Mezzosopranen Ingvil Bjåstrand dansede hele natten i West Side Story. Vi var i kontakt med Old familiar forgotten Feelings og følte med pigen i Musens Sang.

Det hele foregik så let, hurtigt og professionelt og med Hanne Bramsen Buhls akkompagnement hele vejen igennem. Hun fik heldigvis også lejlighed til at fremføre et rent instrumentalnummer. Mellem sangene fremførte Kjeld Høegh digte og blandede sig også i viserne.

Der var stor udskiftning i garderoben hos de to sangere, den unge tenor Jens Cristian Tvillum, der sang så smukt og kunne nå de allerhøjeste toner, og Jesper Buhl, der fyldte Guldsalen med sin baryton. De optrådte i sømandstøj, undertrøje, høj hat og stranddress (operachefen med kækt opsmøgede bukseben). Mens den små Katinka kun måtte have en meeeget tækkelig grå kjole med trekvartærmer og brun krave på. Det var såmænd også lige meget, hvad hun havde på. Når hun begyndte at synge, var hun det mest underskjønne væsen, vi nogensinde havde set.

Således opstemte og fyldte gik vi først til Maxim og så til pause. Efter pausen kom vi til Nyhavn. Og her gik det løs med drikkeviser og Sigfred Pedersen for fuld udblæsning. Katinka lukkede sit vindue helt op, og vi fik et par svenske viser. Og så skal jeg love for, hun tog revanche. Den lille grå sag var hængt på bøjle, og fruen indtog scenen i fjerhat og meget synlige og nydelige netstrømpeben.

Det blev til én lang fest med alle de gamle viser, som de fleste publikummer kendte. Gå med i Lunden, Du gamle måne, Kys Hinanden, Vi vil ha´øl, mm. Efter en noget alternativ skabelsesberetning, tysk skønsang og Solskin om Bord som fællessang fik de medvirkende en fortjent stående ovation, og vi gik mætte og glade hjem.