Foto: Anders Hjerming.

Svendborg Teaterforening lægger ud med den forrygende farce “Når katten er ude…” med Comedieteatret, skrevet af Derek Benfield og instrueret af Joy-Marie Frederiksen.

Søren og Louise er gift, og Louise har købt et sporty løbesæt til sin mand i neongult med sorte striber. Som den omsorgfulde hustru, hun er, vil hun hjælpe med at forbedre Sørens kondi og sørge for, at han kan ses i parken. Søren har en lidt anden opfattelse af motion, så han har lånt sin gode ven Henriks lejlighed til lagengymnastik med elskerinden Sandra om onsdagen.

Henrik, som er gift med Marianne, tager så over til Sørens lejlighed og hygger med Louise. Han fortæller sin kone, at han spiller bridge om onsdagen.

Marianne rejser til de store byer i Europa med sit brilledesign – også om onsdagen!

Og så er komedien igang, men Marianne kommer tilbage fra Paris tidligere end ventet og finder Søren og Sandra i sin lejlighed. Hun får en søforklaring og tager så over til Louise, hvor hendes ægtemand i sidste øjeblik slipper væk iført undertøj og Sørens badekåbe.

Efter pausen er de alle fem samlet til middag i Mariannes og Henriks lejlighed med meget forskellige forventninger til aftenens forløb.

Forestillingen er utrolig morsom, og det svendborgensiske publikum var helt med på løjerne. Der blev grinet og klappet i de mere end to timer, den varede. Den kvindelige del fik også lidt ekstra, da Peter Oliver Hansen og Karsten Jansfort meget af tiden kun havde undertøj på – og de var nydelige!

Kvinderne bliver spillet af Vicki Berlin, Iben Dorner og Pernille Schrøder, og alle fem gør det godt i de overdrevne roller. Men jeg tror, alle godt kunne genkende lidt af sig selv eller måske kæresten.

Scenografien var ganske enkel. En 3-personers sofa med puf som det centrale møbel med mange funktioner. Der blev omdekoreret i tusmørke af skuespillerne selv.

Hvis man er til en aften, hvor man ikke skal tænke over noget som helst andet end grine og more sig, så gå indenfor i Svendborg Teater torsdag eller fredag.