Arne Herløv Petersen.

Af Arne Herløv Petersen

Kathrine Lilleør skriver i Berlingske om, at prostitution skal anses som ethvert andet job. Hun skriver bl.a.:

“En retningslinje kunne være, at man på et synligt sted i bordellet er forpligtet til at skrive, hvor stort overskud virksomheden har i procent pr. tjente krone. Lidt i stil med fødevarekontrollens smiley-opslag. Det ville give kunderne mulighed for at vurdere, om kvinderne i bordellet er handlede kvinder, der genererer et stort overskud til virksomheden, fordi de kun selv tjener fem kroner pr. kunde”.

Herligt med så tyk ironi, tænkte jeg først. Men så kom jeg i tvivl. Og efterhånden er jeg bange for, at Lilleør faktisk mener det, hun skriver. Det er det, der er problemet med de højreorienterede bloggere. De skriver ting, som man simpelthen ikke kan tro, de mener, men det kan de.

Der er en del kommentarer til Lilleørs artikel. Bl.a. denne af Per Frederiksen, som jeg synes rammer plet:

“En ufaglært kvinde, der er på kontanthjælp, kan blive anvist et job i Netto, fordi det matcher hendes kvalifikationer. Sådan er reglerne.

Skal hun så ikke også acceptere et ledigt job, som luder, på det lokale bordel, hvis det matcher hendes kvalifikationer, og bordellet er godkendt og lever op til lovkravene på området?

Svaret på det spørgsmål, er svaret på, hvorfor Lilleørs blog er absurd.”

Hvis prositution skal betragtes som ethvert andet erhverv, skal man også kunne henvises til at arbejde på bordel. Det må i så fald vel også gælde for mænd. Man skal formodentlig også kunne tilbyde skoleelever at komme i erhvervspraktik.

Prostitution vil kunne betragtes som ethvert andet fag den dag, det vil føles helt naturligt, at en mand sidder ved et middagsselskab og siger: “Jeg er så stolt af min datter. Hun er i lære som luder, og kunderne er så glade for hende. Men hun har også taget et specialkursus i at tilfredsstille meget specielle ønsker. Nu skal hun på studietur til bordeller i Manila og Mumbai. Det er det gode ved hendes arbejde, at hun kan altid arbejde sig frem i verden.”

(Arne Herløv Petersen, Langeland, er forfatter).