Henrik Nedergaard (t.v.) talte.

Back to næsten normal i dag på Centrumpladsen i Svendborg – eller Anstændighedens Plads, som den bliver omdøbt til hver lørdag mellem klokken 11.30 og 12.00. 40 svendborgensere deltog i dagens protest mod kommunens og jobcentrets behandling af syge og nedslidte borgere. Den 54. lørdags-protest i træk arrrangeret af gruppen “Syg i Svendborg”.

For en uge siden var der over 300 protesterende på pladsen – sådan cirka 150 svendborgensere og 150 fra andre dele af landet, som var kommet for at være med til at markere et års-dagen for protesternes start.

Masser af politikere – lokale såvel som nationale – var på pladsen i lørdags. Denne lørdag var de få. Som sædvanlig Enhedslistens orlovsramte byrådsmedlem, Jesper Kiel. Samt en enkelt fremtrædende socialdemokrat, Guri Krøis, som engang var gruppeformand i byrådet, medlem af Socialdemokratiets hovedbestyrelse – og som nu er politisk udpeget formand for bestyrelsen i SEF (Sydfyns El-Forsyning).

I dag var det så første dag i år to for protesterne. Uden de store falbelader. Blot en stille protest – med en enkelt tale af en af de svendborgensere, som nu i årevis har været ”en sag” på Jobcentret, Henrik Nedergaard.

Henrik Nedergaard fortalte om en snak, han havde haft med nogle gæster. Talen var faldet på det gamle danske udtryk ”at aksle sit skind”. Henrik Nedergaard fortsatte:

”Det førte til et (i øvrigt forgæves) opslag i Politikens “Hvorfor siger vi sådan”. Men min svoger faldt så over forklaringen på udtrykket “at sluge kamelen”. Ikke blot noget velkendt i disse tider – tænk bare på Villy – men det tilhørende skriftsted fra Matthæusevangeliet (kap. 23, v. 23-24) synes jeg lige så godt kunne være rettet imod de bestemmende udvalg i kommunen, der giver os afslag på afslag.

Jesus sagde:

’Ve jer, skriftkloge og farisæere, I hyklere! I giver tiende af mynte, dild og kommen (dvs. små bagateller – red.), men I forsømmer det i loven, der vejer tungere, ret og barmhjertighed og troskab… I sier myggen fra, men sluger kamelen’.”

Demonstrationerne fortsætter hver lørdag fra kl. 11.30 til 12.00 på Centrumpladsen midt i Svendborg.

FOTO: JAN HANSEN