Glimrende digte tilsat dejlig musik

Af Jens Meincke (tekst) og Knud Morten (foto)

 

 

Romie Romero y Compañia på Hansted tirsdag aften.

Musikforeningen FOLK for FOLK kunne i tirsdag aften på Hansted føje lidt ekstra til alsidigheden i efterårs-programmet, da de præsenterede ”Romie Romero y Compañia”. Romie Romero er fra Chile og bor på Langeland. Hun har tidligere kunnet opleves i andre sammenhænge (f.eks. i gruppen ”Chili con Carne”) med sin guitar og sin smukke stemme.

 

 

Romie Romero.

Denne tirsdag aften var hun i godt selskab med familien: Sønnen Fabian på percussion og broderen Juan på bas. Repertoiret var først og fremmest latinamerikansk, men også meget alsidigt. Sangene var hentet fra flere forskellige lande og stilarter: Fra livlige, glade sange, der gav lyst til at danse, til melankolske sange om mistet kærlighed, der godt kunne gi’ en lyst til at græde – bare lidt. Mange af disse sange er al banalitet til trods ikke bare flad pop, men glimrende digte tilsat dejlig musik.

Selv om det kun var et par dage fra årsdagen for militærkuppet i Chile i 1973,så var det den besværlige og uundværlige kærlighed, der var øverst på dagsordenen – uanset om det var på brasiliansk eller argentinsk.

Romie og hendes Compañia fik bevist, at der er store skatte at hente i det latinamerikanske. Det gælder både de ældre og de lidt nyere sange. Vi blev mindet om, at der en gang ved en fusion af de lykkeligere opstod en ny stil i Brasilien, ”Bossa Nova”, og at de argentinske cowboys, ”Gauchoerne”, også har ladet sig inspirere til smægtende kærligheds-sange, når de sad ved deres bål om aftenen på den vidstrakte Pampas og suttede maté i sig. (Romie havde oven i købet medbragt det nødvendige udstyr: En lille kalabas på størrelse med en kop, et ”sugerør” (af sølv med et lille filter for enden til at fraskille bladene), maté’en, (en slags urte-té) og kogende vand fra baren. Så var der smagsprøve til dem, der sad nærmest. Og således var der et ekstra krydderi til en vellykket aften med latinamerikansk musik … som i øvrigt blev afsluttet med ”What a wonderfull World”.