Dorthe Ullemose.

Dorthe Ullemose.

Af Dorthe Ullemose, Dansk Folkeparti 

KOMMUNALVALG/13: Det er et meget stort tab for os, der bor i Skårupøre og Åbyskov, at vi ikke længere har mulighed for at bruge busserne. Der kører ganske simpelt ikke busser i vores område længere. Der bor børn her, som flere gange om dagen skal til Svendborg til både skole og fritidsaktiviteter. Vi som forældre kører non stop.

Der er jo teletaxi, bliver der sagt, men hvad hjælper det, når den kun kører til Nyborgvej, som er den nærmeste busstation. Det vil koste for teletaxi og Fynsbus tur/retur 114 kroner plus en masse ventetid. Hvis man skal til Svendborg fra Åbyskov, så må det da være rimeligt, at teletaxien kører direkte ad Strandvejen. Det må kunne laves om.

Generelt synes jeg, at det er ærgerligt, at der sker en stor fraflytning fra land til by, men det kan der være flere årsager til (bl.a at man fjerner busruter). Problemet er, hvis ikke der efterfølgende sker en tilbagevending til landdistrikterne. Det er her, jeg tror, vi selv kan gøre noget. En klog mand sagde engang, at man skal lade det ligge, man ikke kan gøre noget ved og gøre det, man kan gøre noget ved.

Det er ganske vise ord, men i dette tilfælde både kan og skal vi gøre noget ved situationen i landdistrikterne. Vi må konstatere, at vi har været igennem en lang negativ udvikling. Skoler er lukket, plejehjem nedlagt, busruter fjernet, købmand drejer nøglen om, og der er en klar tendens til, at alt, hvad der kan sammenlægges og flyttes til de større byer, retfærdiggøres i den hellige økonomis tegn. Det må høre op.

Vi skal tage vare på oplandet og kommunens landdistrikter. Tit har man en tendens til at samle aktiviteterne i kommunens større byer. Men behøver det være sådan?

Vi skal være opmærksom på at sprede aktiviteterne ud i kommunen, så der sker noget i hver eneste lille landsby. Og når der skal bygges nyt (idrætsanlæg, svømmehal, golfbane eller kommunale arbejdspladser), så skal vi placere det decentralt, det vil skabe mere liv i de små byer.

(Dorthe Ullemose er byrådskandidat for Dansk Folkeparti).