Vibeke Syppli Enrum.

Vibeke Syppli Enrum.

Af Vibeke Syppli Enrum 

Jamen, man kan da få helt ondt af dem – de forskende læger på OUH. Når de fremover inviterer på middag, så må det ikke længere koste 1.000 kroner pr. kuvert. Men kun 700 kroner. ”Kun” 700 kroner.

Altså, hvad er det for en verden, de og OUH-direktør Kim Brixen lever i, når den kritik, der er rejst i bl.a. Fyens Stiftstidende (senest 11. marts) af brugen af forskningsmidler, besvares med, at en middag fremover højst må koste 700 kroner? Andres kroner, altså?

Jeg har tidligere stillet spørgsmål i regionen om brug/misbrug af forsker-penge. Og har fra sundhedsdirektør Jens Elkjær fået det svar, at der altså ikke har været tale om fusk, blot sjusk. Nu har bl.a. Jens Elkjær så alligevel sat gang i en større undersøgelse af et hav af bilag. Fint. Og i Enhedslisten venter vi nu på resultatet, som desværre først kommer om et par måneder. Jeg håber selvfølgelig ikke, at der er sket misbrug.

Samtidig udtaler så OUH-direktøren, at man fra ledelsen dér straks har taget nogle initiativer – udover undersøgelsen. Bl.a. er det – som nævnt ovenfor – besluttet, at forskere ikke længere må bruge 1.000 kroner pr. kuvert, når de inviterer på middag. Men kun 700 kroner. Altså, det er penge, der egentlig skulle bruges til at forske for, ikke til at spise for.

1.000 kroner for en middag. Det er for de fleste mennesker vanvittigt meget. Men det er 700 kroner altså også. De fleste borgere her i Syddanmark er lavere lønnede end disse forskere. De kan kun drømme om – men sjældent, om nogensinde få råd til – at invitere på middag til 700 kroner pr. kuvert.

(Vibeke Syppli Enrum, Ellerup, er medlem af Regionsrådet i Syddanmark for Enhedslisten).