Hr. Larsen kom, så og sejrede. Torsdag aften i parkenved det smukke Valdemars Slot. Knud Mortensen var der og beretter i billeder og tekst.

Kim Larsen og publikum svingede sammen

Af Knud Mortensen (tekst og foto)

En sand folkevandring med retning mod Valdemars Slot. Sådan var det torsdag aften. Kim Larsen, vores alle sammens syngede gadedreng havde annonceret, at han ville optræde i haven bag slottet. Og så på den smukkeste sommeraften, vi har set i år. Hr. Larsen varmede op ved at spinge i det kolde vand neden for slottet ved 18-tiden. For et lille publikum viste han her sine bare baller, ligesom han for det større publikum senere viste sin bare måne, da han tog hatten af til introduktion af sangen: “Mænd med måner”.

Parken bag slottet var fyldt med et glad og forventningsfyldt publikum i alle aldre. Mange havde siddet i parken med deres medbragte mad og ventet på musikerne. En del gæster var kommet sejlende, og deres både lå flot forankret i Lunkebugten. Caroline Fleming kendis-effekten har gjort Valdemars Slot til et populært sted som kulisse til koncerter og livstilsmesse og ikke bare et støvet museum.

Lidt over 20 sprang en veloplagt Kim Larsen ind på scenen med sine musikere. Der var var fuld hammer på lige fra start. Publikum elskede ham og tog imod ham lige fra det første anslag på guitaren, hvor han lagde ud med “Det er en kold tid vi lever i”. De næste par timer blev en fin balance mellem nye og gamle numre. De velkendte, som alle kan synge med på. Ja, det er faktisk utroligt, at man kan få et modent publikum til at synge med på en sang i flere generationer om at købe bananer hos en lille frue. Larsen kan gejle publikum op, og det virker tilbage og får hr. Larsen helt op på dupperne. Han optræder som en ung mand, der åbenbart ikke har gigt eller andre skavanker, som mænd født i 1945 må trækkes med. Han hopper og danser rundt på scenen. Vi skulle selvfølgelig også lige ha’ den med smøgen. Men det var først efter et ekstra nummer, Kim kom ind med en smøg i kæften, som han dog hurtig slukkede. Og så var der bemærkninger om bankerne, som først får os alle på røven, og så skal de ha’ statstilskud. Eller at de nye templer og kirker er fitnescentrene..

Efter pausen og solen var gået ned, kom røgkanoner og lyseffektter rigtig til sin ret og fik musiken og scenen til at passe sammen.

Publikum hyggede sig og sang med, specielt dem, der stod tæt på scenen. Længere væk og nede langs søen virkede det mere som en byfest, hvor man møder gamle venner, som man skal ha snakket med over en fadøl. Et vellykket arangement, som klappede både på scenen, men også backstage med en masse frivillige hjælpere.

En god aften, som viste, at Valdemars Slot er en god kulisse til store koncerter, så nu venter vi bare på den næste koncert, som er C.V.Jørgensen den 10. juli. Men tag cyklen eller gå. Det tager lang tid at få så mange biler sluset hjem ad de små veje på samme tid.