Det var cremen af cremen, det  bedste af det bedste

Blæst igennem og beruset af en fantastisk koncert lørdag aften på Harders med Mika Vandborg og slæng lægger jeg mig på sengen med et overskud. Klar til mandag – hvor træls det end er, at vinterferien er overstået, og hverdagen kalder. Hver en celle er fyldt op. Hver og en.

Jeg kunne have ønsket mig, at Svendborg, som den kulturby den nu er, havde formået at slippe DMGP og taget chancen. For FOR S….. hvor var det GODT!! Sjældent er jeg blevet sparket så godt og grundigt i de boller, jeg ikke har – ja, undskyld mig. Det var cremen af cremen. Det bedste af det bedste. Fantastiske musikere og kunstnere samlet under et tag, og de spillede, sang og performede med et nærvær og en intensitet, som rakte ud over scenekanten og efterlod os lyttere et stykke af dem selv.

”Take it or leave it – we don´t give a fuck”! og alligevel var det hele så jordnært og lige til at tage at føle på. Netop det gjorde oplevelsen intim og tilgængelig til trods for stjernestøvet, der dryssede fra musikerne og frontfigurerne.

Mark Linn og Dicte – to vidt forskellige sangere med hver deres bagkatalog og referencer – formåede på hver deres måde og med hver deres kant at sætte deres aftryk.”In your face, Svendborg” – her er to af de smukkeste performere i DK. Og var man ikke forelsket, da man ankom, var man det, da man gik. Og ikke på grund af deres ydre, men fordi de på hver deres måde kravlede under huden, ind i hjertet og bed sig fast. Godt set af Mika Vandborg! Guitaristen, der i den grad har markeret sig som en af Danmarks allerdygtigste og mest anerkendte guitarister – og det beviste han så sandelig, at det ikke er uden grund. Han er i et med sin guitar, sine musikere , sit publikum – og sig selv. Måske var melodierne ikke altid så ”sing-along-agtige”, og måske kunne man ikke altid forstå, hvad der blev sunget; alligevel var det en af de bedste koncerter, jeg har set i meget lang tid.

Endelig en stor tak til lydmanden Poul Stenstrup. Tydeligt at høre, at han har været med hele vejen på touren, men også har sine erfaringer at trække på. God lyd er altafgørende for oplevelsen.

Musik er det universelle sprog, og i aften var jeg forbundet. Jeg kan umuligt have været den eneste!