Arno Kruse..

Af Arno Kruse 

Der er rigtig mange socialdemokrater, der deler Jan Johansens opfattelse af dagpengesituationen, og derfor vil han naturligvis have sin styrke nedad i det socialdemokratiske hierarki.

Toppen af Socialdemokraterne, hvilket vil sige Helle Thorning Schmidt og Bjarne Corydon, solgte rub og stub af social anstændighed i det sorte tårn på Amager som betaling for deres ministerposter, og derfor oplever vi, at dagpengesagen fortsat vil komme til at tære på antallet af socialdemokratiske vælgere, og denne udvikling er en risiko for Jan Johansens genvalg ved næste Folketingsvalg.

Jan Johansen har derfor i realiteten alt at vinde og intet at tabe ved at slås for den sociale anstændighed, der historisk er knyttet til Socialdemokraterne.

Hans nærmeste konkurrent blandt de socialdemokratiske folketingsmedlemmer fra Fyn er det talende Thorning-ekko Trine Bramsen, som vel nok er noget af det mest uudholdelige at høre på i dansk politik.

Med den opbakning, der er i den danske befolkning, når det drejer sig om samme holdning i dagpengesagen, som Jan Johansen gør sig til fortaler for, vil han utvivlsomt feje Trine Bramsen af banen, når Socialdemokraterne ved næste valg må sige farvel til et par fynske folketingsmedlemmer.

Jeg er da ikke et sekund i tvivl om, at Jan Johansen mener, hvad han siger, men jeg er da heller ikke et sekund i tvivl om, at Jan Johansen også godt kender betydningen heraf for ham selv ved næste folketingsvalg, som kan komme inden ret længe, hvis Helle Thorning Schmidt, Bjarne Corydon og Anette Vilhelmsen fortsat ønsker at danse efter Margrethe Vestagers pibe.

(Arno Kruse, Longelse Sand, Langeland, er folkepensionist. Han er tidl. medlem af kommunalbestyrelsen i Rudkøbing for Arno Kruses Liste. I dag er han medlem af Enhedslisten).