Steven J. Legêne.

Steven J. Legêne.

Af Steven J. Legêne

KOMMUNALVALG/13: I morgen lørdag er det igen tid til Syg i Svendborgs stille protest nummer 107, hvor vi mødes på Anstændighedens Plads fra 11.30 -12.00.

I snart 2,5 år har en vi stået dér for at rette opmærksomheden på jobcentrets sagsbehandling af de langtidssyge, førtidspensionsansøgere og fleksjobbere – den socialt udsatte del af befolkningen.

En betroet lokal socialdemokrat spurgte mig forleden:

“Syg i Svendborg modarbejder genvalg af Curt Sørensen som borgmester, trods han ikke har ansvaret for, at de syge ikke kan få den hjælp, de fortjener”.

Mit svar var:

“Det er en sandhed med modifikationer. De lokale socialdemokrater har et problem i forhold til at markere sig på dette område og prøver nu at fedte Curts manglende evner til at gebærde sig på af på Syg i Svendborg (SIS), så man bagefter kan sige, det er SIS’ skyld – uden selv at ændre en skid på sit syn på virkeligheden.

Socialdemokraterne har internt et problem, hvor de forkrampet sammen med fagbevægelsens lokale ledere fastholder et demokratisk menneskesyn, der er dybt forældet.

Vi modarbejder ikke nogen, tværtimod er alle inviteret, og alle spidskandidater har fået 14 spørgsmål, de kan svare på eller lade være, og der er også socialdemokrater, der kommer til vores protester.

Jeg gentager det gerne, SIS er politisk farveblind, og vi vil arbejde sammen med fanden selv for at forbedre vilkårene for de langtidssyge, set i sagsbehandlings perspektiv.

Og jeg har inviteret Curt personligt mange gange, og begrundet for ham, hvorfor jeg mente han skulle komme … og det mener jeg såmænd stadigvæk”.

Curt og alle socialister i byen burde bakke op om de svagestes sociale rettigheder fremfor at kritisere os for at underminere deres fremtidige politiske status. Og det kan de sagtens nå at manifestere inden valget.

(Steven J. Legêne er aktiv i Syg i Svendborg og byrådskandidat for Enhedslisten i Svendborg).