William Fibæk Mikkelsen

Det er søndag. Der er gudstjeneste. Men ikke her på Svendborgs NetAvis, som i stedet for præstens prædiken bringer et digt af svendborgenseren William Fibæk Mikkelsen om dagens Danmark. Han er 54 år og freelanceunderviser i arbejdsmiljø for 3F og Center for arbejdsliv og læring.

Der er ikke noget at komme efter

Det går godt i Danmark, og der er ikke noget at komme efter, siger Velstand. Det går godt for mange i Danmark, men der er meget at komme efter, siger Velfærd.

Velfærd går på gaden, mens velstand passer sig selv. Velfærd er ballade. Velstand er fred og ro. Velstand føler sig truet af velfærd, fordi Velstand skal betale til velfærd. Velfærd føler sig truet af Velstand, fordi Velstand har nok i sig selv.

Det går godt i Danmark, hvad kommer du nu rendende efter, siger Velstand. Jamen, jeg vil jo bare gerne være med, siger Velfærd. Du må sgu lære at klare dig selv, siger Velstand.

Velstands storebror hedder Egoisme. Egoismes bedste ven er Psykopat.

Det er svært for velfærd at begå sig i det selskab. Velfærds bedste venner er Samaritan og Solidaritet, og det eneste de kan er at hjælpe andre.

Det kommer man ikke langt med i Velstands Danmark, for her er der ikke noget at komme efter. Her er der ikke noget at komme efter, her er der ikke noget at komme efter, her er der ikke noget at komme efter, her er der ikke noget at komme efter, her er der ikke noget at komme efter, her er der ikke noget at komme efter, her er der ikke noget at komme efter, her er der ikke noget at komme efter….

Af William Fibæk Mikkelsen