Jacob Just.

Jacob Just.

Af Jacob Just 

KOMMUNALVALG/13: I røg og damp – noget om pibens lyd. Eller rettere hornorkesteret, for under dette års 1. maj optog fra AOF igennem byen og til Krøyers Have, blev Enhedslistens tapre folk angrebet fra egne rækker. Det hornorkester, som skulle slå takten an og sørge for musikalsk ledsagelse, spillede pludselig vores kongesang – Kong Christian stod ved højen mast… Åh ve og skræk, de noget sammenbidte deltagere fra Enhedslisten lignede et kort øjeblik DF-støtter, som netop havde hørt en offentlig indkaldelse til en muslimsk bøn.

Men kære kammerater i Enhedslisten og DF, vi er bundet sammen af fællesmængden af værdier i vores samfund. De værdier kan man ikke vælge til og fra, som det passer ind i ens kram.

De værdier eller holdninger vil også være i spil i det kommende kommunalvalg. Personligt er jeg ikke særlig vild med yderpunkter eller ekstremer, men jeg accepterer, at de har en plads i vores samfund for netop at markere yderpunkterne og dermed definere, hvor rammerne er.

I Svendborg er vi gode til at nedgøre hinanden – ”så gik der Svendborg i den”. Og på mit arbejde i Odense siger man gudhjælpemig tit ”nu gik der Odense i den” – drop nu den misforståede humor, løft blikket og se de positive vinkler! For eks. vores nye SG-hus, GOGs oprykning til bedste håndboldrække, iværksætterhus på havnen, Svend 13, Gl. Torvedag og en masse frivillige, der bruger tid og energi på os andre. Det gør mig glad og varm indeni, når jeg hører alle de mange historier.

I ”mit” Svendborg er der plads til asylcenter og moské, men også loger, erhvervsklubber, sammenslutninger af motorcykel”entusiaster” og andre foreninger eller sammenslutninger, hvor mennesker mødes og har en relation.

Vi bor alle her i Svendborg, vi skal skabe de bedst mulige muligheder for byens borgere, og vi skal få enderne til at nå sammen. Vi kan ikke vælge hinanden fra, så tag handsken op, løft i flok og anerkend forskellighederne, også hvis det betyder, at piben ikke lyder helt rigtig.

Svendborg er en smeltedigel af indtryk og kulturelle forskelligheder, samlingspunktet er vores geografiske tilknytning til Sydfyn og de relationer, vi har.

For det handler om ikke bare at skabe relationer i Svendborg, men også at støtte de mange frivillige og ildsjæle, som gør det muligt. Det skal vi af den simple grund, at vores fælles kommune fortsat skal udvikles, så alle unge og gamle i alle aldre føler, det er et virksomt, fantasifuldt og dejligt sted.

Det er 100% Sydfyn!

(Jacob Just er byrådskandidat for Socialdemokraterne i Svendborg).