William Fibæk Mikkelsen.

William Fibæk Mikkelsen.

Af William Fibæk Mikkelsen

KOMMUNALVALG/13: Nu har de gjort det igen! Socialdemokrat går til modstand mod kritiske borgere. Hvis der skulle være enkelte socialdemokrater, der ikke følger partilinjen, så sidder de nok og dukker nakken og krummer tæer. Andre sidder måske og raser over, at borgere bruger deres demokratiske ret til at være uenige med det tidligere så magtfulde socialdemokrati.

Ønsker om en ordentlig behandling af borgere, der er havnet i en situation, hvor de har brug for hjælp, kan ikke imødekommes. Tavsheden fra dem, der burde rejse sig for de mest sårbare, er larmende.

”Rejs jer, fordømte her på jorden”, er arbejderbevægelsens sang. Nu har de fordømte rejst sig i Svendborg. Socialdemokratiet er det parti, der har valgt at bekæmpe Syg i Svendborg med personlige angreb på de, der stiller sig i front. Jobcentret har med svagt skjulte trusler som ”vi holder øje” med sygdomsramte bidraget til at jage en skræk i livet i stedet for at hjælpe.

Forleden skrev Grete Schødts (socialdemokrat, formand for arbejdsmarkedsudvalget – red.) til sine byrådskolleger: ”Som det fremgår er en række af de punkter, der nævnes på ønskelisten, i dag praksis i Jobcentret, og jeg kan fortsat ikke genkende det billede, Syg i Svendborg gennem deres fremstilling forsøger at tegne af Svendborg Kommunes behandling af borgerne. Jeg mener, at det er et fortegnet billede, der slet ikke stemmer overens med det indtryk, jeg har. ”

Grete Schødts afviser både kritik og ønsker. Forholdene eksisterer ikke.

Byrådet er blevet præsenteret for et notat, som indledes med: ”Det er en alvorlig påstand, når Svendborg Kommune beskyldes for at drive refusionsspekulation. Det er selvfølgelig ikke korrekt. ”

Så er det slået fast.

En gennemgang af notatet synes desværre at være uden sammenhæng til de 14 beskedne ønsker, Syg i Svendborg har til Jobcentret/kommunen.

Det er ikke godt at være syg i Svendborg, især fordi vi har politikere, der er totalt resistente over for argumenter. Ved det seneste byrådsvalg, stemte jeg på Socialdemokraterne. Jeg beklager, det vil ikke ske igen!

Hvad er det i grunden, der er sket med det parti, som altid har taget parti for samfundets sårbare?

(William Fibæk Mikkelsen, Svendborg, er freelance-voksenunderviser).