Haar lukker endnu en dør til Svendborg

Sådan tilbydes Haars liebhaverejendom hos Bernd Mittelsdorf.

Mangemillionæren Christian Haar er ved at lukke endnu en dør til Svendborg og Danmark. Hans pragtvilla – som også rummer hovedkvarteret for hans Bukkehave A/S – i Vindeby er sat til salg. Den kan købes for små 30 millioner kroner. Nej, det er ikke en slåfejl med et nul for meget – bortset fra, at den præcise pris er 29,5 millioner kroner.

En retssag er på vej mod Bukkehave A/S – for bestikkelse af det tidligere Saddam Hussein-regime i Irak for at opnå store kontrakter på salg af biler. Den kommer efter flere års forberedelse for Retten i Svendborg til januar. Christian Haar ejede Bukkehave-koncernen via Haar Holdings A/S. Dette selskab er blevet opløst og delt i to – for at gøre Bukkehave-koncernen klar til salg. Og Christian Haar flyttede 1. juli med kone og to børn til det skatte-lukrative Schweiz. Den gang sagde han til Svendborg NetAvis, at Bukkehave-koncernens hovedkvarter ville forblive i Svendborg. Nu er den liebhaver-ejendom på Troensevej 31 i Vindeby, som både rummer hovedkvarteret for Bukkehave-koncernen samt Haars pragtvilla, imidlertid sat til salg.

Der kun én ting, som er lige så smuk som udsigten fra spidsen af Jessens Mole over sundet mod Troensevej 31 i Vindeby på Tåsinge – det er udsigten den anden vej. Den kan de ansatte i Bukkehave-koncernens hovedkvarter stadig nyde. Det samme kan – et stykke tid endnu i hvert fald – rockmusikeren Michael Falch, der er flyttet ind som lejer i pragtvillaen efter Haar-familiens flytning til Via Tasino 20 i millionærernes fortrukne by i Schweiz, Lugano. Men det er det slut med, når ejendomsmægler Bernd Mittelsdorf kan sætte et ”solgt”-skilt på det, som – for en gangs skyld med rette – kaldes en ”liebhaverejendom” i ejendomsmæglerens præsentation. Ejendomsmægleren fortsætter salgstalen sådan:

”Denne sjældent udbudte ejendomstype med fantastisk beliggenhed med panoramaudsigt, 500 m2 bolig og 750 m2 fritids/erhvervsarealer og 40.000 m2 jordtilliggende, opfylder til fulde enhver ejendomsmæglers mantra – det handler om beliggenhed og kvalitet. For der findes ikke ord til at beskrive den udsigt, der åbenbarer sig for en, når man går gennem fløjdørene fra stuen og ud på den smukke gennemgående terrasse på ejendommen på Troensevej. Her bliver man mødt af en storslået 180 graders udsigt over Svendborg Sund. Det samme vue får man fra køkken, stuer og flere værelser. En særlig luksus er, at man kan nyde udsigten fra det eksklusive badeværelse med marmorbadekar.”

Udbetalingen for liebhaverejendommen er noget i retning af et rigtigt pænt parcelhus – 1.475.000 kroner. Og så skal du være i stand til at lægge brutto 154.208 kroner om måneden. Netto bliver det dog ”kun” til 101.911 kroner om måneden. Men så får du altså også – udover den storslåede beliggenhed og udsigt – en grund på over 40.000 kvadratmeter og 1250 kvadratmeter under tag med alt, hvad en stor pengepung kan forlange og de fleste andre kun drømme om. Med ejendomsmæglerens ord: ”Med denne bolig og den skønne natur bl.a. fredede naturarealer, der indrammer ejendommen, er skabt de perfekte rammer for den store familie og evt. stab. med nyopført integreret anneks, sidebygninger med swimmingpool, fitnessrum, kontor/alrum, hestestald, 2 bokse og fold, nyanlagt parklignende haveanlæg. Denne rummelige ejendom henvender sig til den pladskrævende køber med ønske om mulighed for kreative udfoldelse, liberalt erhverv etc.”

Det er kun godt fire år siden, Christian Haar vendte hjem fra udlandet for at bosætte sig i pragtvilaen i Vindeby. For at blive der – hed det dengang. Ejendommen på Troensevej er fra 1924, men blev ombygget og renoveret af Christian Haar i 2007.

Få en foto-rundvisning i de eksklusive omgivelser i liebhaverejendommen hos ejendomsmægler Bernd Mittelsdorf.

Christian Haar, tidl. Svendborg, nu Lugano.

45-årige Christian Haar startede som kontorelev i Bukkehave-koncernen i 1981 – men endte som eneejer af koncernen via sit Haar Holdings A/S. Det selskab, som for nylig er blevet opløst og delt – ud i to nye selskaber, Bukkehave International A/S og AMS Holdings A/S. En manøvre, som selv garvede erhvervskommentatorer har svært ved at finde meningen med, men som – sammen med Haars flytning til Schweiz – vurderes at have noget at gøre med Bagmandspolitiets sag mod Bukkehave A/S. Som Berlingskes erhvervskommentator, Jens Chr. Hansen, skrev i sommer om den kommende retssag:

”Sagen er rejst mod datterselskabet Bukkehave Corporation, mens ejerselskabet Haar Holdings lige i øjeblikket blæser i vinden. Det hele er dog meget uklart. Og eftersom Bukkehave selv, dens ledelse og rådgivere ikke ønsker at bidrage med oplysninger om baggrunden for den omfattende omorganisering af koncernen og dens ejerforhold, er der skabt usikkerhed om Bagmandspolitiet kan hente de 30 millioner kroner hjem i bøde, hvis rettens dom går Bukkehave imod”.

Siden er omorganiseringen af koncernen blevet så meget mere klar, at det i opløsningsdokumentet for Haar Holdings klart står, at det er sket, for at gøre de to nye koncerndivisioner, Bukkehave International A/S og AMS Holdings A/S, ”klar til et eventuelt salg”.

Læs også ”Millionæren Christian Haar flytter til Schweiz” 16. juni, ”Retssagen mod Bukkehave starter til januar” 18. juni, ”Michael Falch ind i Haars pragtvilla” 19. juni, ”Mangemillionær vil sælge Bukkehave” 31. juli.