Arno Kruse.

Arno Kruse.

Af Arno Kruse

På denne årstid vrimler det med floskler i et omfang, som ikke overgås af andre tidspunkter på året. Og sådan var det naturligvis også sidste år, da landets statsminister og Socialdemokraternes formand Helle Thorning Schmidt strøede om sig med floskler, som med rette efterlod det indtryk, at hun heller ikke selv troede på, hvad hun sagde.

Helle Thorning Schmidt indledte sin nytårstale for et år siden med ordene: ”Vi danskere tror på et godt og solidarisk samfund, som er værd at kæmpe for”. Og hun sluttede sin nytårstale til danskerne med ordene. ”Vi skal holde fast i vores solidariske samfund. Sammen skal vi tage de trygge og solide skridt, der bringer Danmark videre. Og når alle skridt bliver lagt i forlængelse af hinanden, så når vi fremskridt i fællesskab. Godt Nytår!”

Det er vel yderst forventeligt, at en socialdemokratisk partiformand taler om solidaritet og fællesskab. Disse begreber er trods alt grundstenene i partiets opståen og udvikling.

Derimod er det ikke forventeligt, at socialdemokraternes formand reducerer sit partis grundsten til tomme ord og floskler ved at stå i spidsen for en politik, der er så usolidarisk i sit indhold, at selv en Lars Løkke Rasmussen med rette bliver grøn i hovedet af misundelse.

Allerede inden TREO’en den 1. januar 2013 havde taget de værste champagnetømmermænd hos Socialdemokraternes formand, begyndte den usolidariske politik at virke hos de mange tusinde arbejdsløse, der fik halveret deres dagpengeperiode, og her ved årets slutning har mere end 40.000 mennesker mistet deres dagpengeret og er havnet på kontanthjælp eller måske slet ingenting.

Den slags solidaritet bryder jeg mig bestemt ikke om, og jeg bryder mig endnu mindre om, at socialdemokraternes formand, statsminister Helle Thorning Schmidt, lovpriser det sikkerhedsnet i vort solidariske samfund, som hun selv godkendte at fjerne i det sorte tårn på Amager som en betingelse for at blive statsminister.

De arbejdsløse mistede samfundets solidaritet på samme måde, som de syge mistede samfundets solidaritet gennem forringelse af førtidspensionen, sygedagpengene og kontanthjælpen. Og de studerende mistede en del af samfundets solidaritet på samme måde som de ældre mistede den stigning i folkepensionen, som skulle finansiere skattelettelser til de bedst stillede i samfundet.

Til gengæld stod Socialdemokraternes formand Helle Thorning Schmidt i spidsen for en vækstpakke, der gav 120 millioner kroner i skattelettelse til LEGO-koncernen, som ikke alene havde et rekordoverskud på 6 milliarder kroner, men som også havde haft rekordoverskud for 5. år i træk.

Socialdemokraternes historiske og beundringsværdige kamp for fællesskabet og for det solidariske samfund er vendt helt og aldeles på hovedet således, at Socialdemokraterne anno 2013/2014 arbejder endnu mere målrettet på at skabe endnu større social og økonomisk ulighed i det danske samfund, end Venstre formåede under både Anders Fogh Rasmussen og Lars Løkke Rasmussens ledelse op gennem 00’erne.

Personligt vil jeg naturligvis finde det helt i orden, at Socialdemokraternes formand og landets statsminister Helle Thorning Schmidt igen i år vil ønske alle danskerne et godt nytår, men jeg vil finde det aldeles upassende og respektløst, hvis Helle Thorning Schmidt igen vil fremhæve sin personlige indsats til gavn for fællesskabet og det solidariske samfund.

GODT NYTÅR!

(Arno Kruse, Longelse Sand, Langeland, er folkepensionist. Han er tidl. medlem af kommunalbestyrelsen i Rudkøbing for Arno Kruses Liste. I dag er han medlem af Enhedslisten).