De lokale politikere må gerne ligge søvnløse op til en lokal revy. Det behøvede de ikke, da den ellers flotte revy blev spillet som afslutning på Svendborg Festdage. Jens Meincke så revyen.

Flot revy – men den manglede skarp sovs

Af Jens Meincke

Revyholdet.

En revy lukkede Svendborg Festdage. Man kan godt i Svendborg være stolte over at kunne stille med et ”hjemmebanehold” af så høj kvalitet. Både fremførelse og akkompagnement fremstod super-professionelt, og med hele 24 indslag gjaldt det om at holde tungen lige i munden.

Når man laver revy, gælder det jo om at være morsom – og hold kæft, hvor er det svært. Det er ikke uden grund, at de bedste i faget har opnået stor berømmelse. Alligevel har Hanne Skaalum givet sig i kast med opgaven, og hun slap da også hæderligt fra det. At lave den gamle børnesang ”Se min Kjole” om til ”Se min Skole” er rigtig godt tænkt, og sangen var da også et af de (for få) lokal-politiske indslag.

Til en go’ revy hører også et alvorligt indslag. Det stod Mai-Britt Jensen for med den sørgeligt aktuelle ”Problembarnet” med en tekst af Alex Thingsted til en gammel Mogen Dam-melodi. Jeg ku’ ikke helt forstå, at der blev gjort plads til den gamle vise ”Solitudevej” i en helt klassisk udgave. Fremførelsen var til gengæld til UG, både hvad angår foredrag, udstyr og mimik.

Hvad udstyr angår, tog nummeret ”Hønsegården” så ubetinget prisen: I rigtig flot skabte kostymer gav Merete Beltoft og Maj-Britt Jensen den som høns og Allan som hane i en sketch om landets mest magtfulde politikere. Her var også koreografien temmelig imponerende. (Mon ikke den i øvrigt anonyme koreograf selv holder høns). Et af de få andre numre tilført udefra var lånt fra Cirkusrevyen 93: En rigtig ”sød” sag med med Merete og Maj-Britt som meget gravide.

Revyholdet havde en gæst med ved navn Lara, som kun var med i et enkelt nummer, som hun til gengæld bragte glans over. Som en del af nummeret ”Talent Svendborg”, som ellers var et af de svagere, fremførte Lara klassikeren Summertime. Originaludgaven, uden dikkedarer og rigtig, rigtig smukt.

Når der skal være lokal-revy, må det gerne være sådan, at byens politikere og embedsmænd ligger søvnløse inden premieren. Det har der ikke været grund til i år. Den nye borgmester blev lige nævnt en enkelt gang, men ellers slap de. Vi er jo nogle, der godt kan li’ ”skarp sovs” og ”stegning i eget fedt”. Skulle der blive en næste gang skulle revy-holdet måske overveje at bruge skriver-ka’le/piger udenfor deres egen kreds ?