Kjell Laursen.

Han ”fratræder sin stilling med omgående virkning”. Sådan var meddelelsen fra bestyrelsen i Borgerforeningen – udsendt som pressemeddelelse klokken 11.18 torsdag af Svendborg Kommunes kommunikationschef, Kim Barren. ”Han” er Borgerforeningens forretningsfører i fire år, dvs. fra starten, Jan Aaskov.

Med et ordentligt spark i røven, kunne man forledes til at tro, bl.a. på baggrund af omtalen i de fynske medier. Eller, som det hedder juridisk, bortvist.

Nix, overhovedet ikke. Han får en ordentlig stak tusser med sig. Fire måneders løn mere præcist.

Men hvorfor skulle man da lige tro, at han ville blive bortvist af bestyrelsen? For det første giver pressemeddelelsen indtryk af det – uden at sige det direkte. For det andet lægger hele den forudgående sag vel nærmest op til en bortvisning.

Jan Aaskov har opbevaret tyvegods i Borgerforeningen. Stjålne, dyre varer. Han selv er tyven. Hvad han har fortrudt for flere år siden, har han forklaret. Men dog ikke så meget, så han har gjort noget ved det.

Han blev ansat som Kulturhus Svendborg Borgerforeningens første forretningsførert for fire år siden – på trods af en sag fra Rytmeposten i Odense, hvor han blev fyret som forretningsfører efter en sag med lidt for kreativ bogføring. En sag, som han vist langt fra var ene om at være ansvarlig for – bestyrelsesformanden var efter alt at dømme mindst lige så involveret.

OK, sagen blev løst. Han blev fyret. Og selvfølgelig skal sådan noget ikke hænge over en mands hoved resten af livet. Han fik en ny chance – blev ansat som forretningsfører for Borgerforeningen i Svendborg.

Dengang. Han blev fyret inde i Odense, forsvandt der for 120.000 kroner mikrofoner fra spillestedet Dexter, som Jan Aaskov også havde adgang til. 15 dyre mikrofoner, som siden har været efterlyst. De dukkede for nylig op i Borgerforeningen, hvor Jan Aaskov opbevarede dem. Ham var det, der havde stjålet dem i 2006. Dukkede op og dukkede op… Politiet fandt dem dér efter et tip. Og Jan Aaskov gik til bekendelse.

Han har siden til fyens.dk forklaret, at han efter fritstillingen fra Rytmeposten i 2006 var ”dybt forvirret og frustreret. Det gav sig udslag i en helt forskruet virkelighedsopfattelse”. Han stjal de 15 dyre mikrofoner. Senere fortrød han, har han sagt og forklaret til fyens.dk: ”Jeg er selvfølgelig dybt beskæmmet over min handling, som der ingen undskyldning er for. I løbet af 2007 fik jeg det mentalt bedre og kan slet ikke genkende mig selv, mine handlinger og tanker fra den periode”.

Men selv om han fik det mentalt bedre allerede i 2007, beholdt han nu alligevel mikrofonerne. Siden 2010 opbevarede han dem i Borgerforeningen i Svendborg. Hvor altså politiet fandt dem for nylig.

Og så blev Jan Aaskov fyret. Bortvist for at have opbevaret tyvegods i Borgerforeningen? Nej. Prøv lige at læse den næstsidste sætning i pressemeddelelsen efter bestyrelsesmødet onsdag aften: ”Jan Aaskov fratræder sin stilling med øjeblikkelig virkning og er afskediget i henhold til sin kontrakt”

”I henhold til sin kontrakt”. Hvad betyder det. Spørg bestyrelsesformand Kjell Laursen, svarer Kim Barren, der har forfattet pressemeddelelsen. Og Kjell Laursen svarer: Det betyder, at han er fyret efter funktionærlovens bestemmelser – dvs. med fire måneders løn. Det, Jan Aaskov, har gjort, er ikke bortvisningsgrund, mener bestyrelsens advokat ifølge Kjell Laursen.

Hvor mange tusser får Jan Aaskov så med sig? Det kan Kjell Laursen ikke lige sige, for han kan ikke huske, hvad forretningsføreren får i løn. Påstår han, der har været formand siden efteråret 2010. Og som de sidste flere døgn intensivt har siddet og behandlet denne sag.

Er der stadig noget, der lugter grimt i denne sag?