Nye funktioner for læserne er nu indført på Svendborgs NetAvis – som samtidig kan notere sig for et meget stort antal læsere efter bare to måneder på nettet.

Nye funktioner og store læsertal

Af Frede Jakobsen

Det er – ikke uden stolthed, indrømmet – at jeg kan fortælle, at Svendborgs NetAvis siden starten for kun to måneder siden har haft cirka 163.000 sidevisninger. Jo, du læste rigtigt. Det glæder naturligvis denne avis’ redaktør og stifter – det er mig. Men samtidig er der også glædeligt nyt for læserne. Fra i dag er der kommet nogle flere funktioner på siden, som gør det lettere for læserne at bruge avisen.

Flere læsere har jævnligt efterlyst muligheden. Og nu er den her så. En nem mulighed for at dele artiklerne på Svendborgs NetAvis med andre. En mulighed, som findes på de fleste nyheds-sites. Og altså nu også på Svendborgs NetAvis. I bunden af hver artikel kan du nu se mulighederne – og bruge dem – hvad enten, du vil dele artiklen med andre på din Facebook-profil, sende den med mail til vennerne, printe den eller bruge en af de utallige andre muligheder som f.eks. Twitter.

Debatfunktionen er også blevet forbedret. Som hidtil har læserne fortsat mulighed for efter en artikel at skrive en kommentar og dermed komme i debat. Med andre læsere. Kommentarerne er nu blevet lettere at læse. Og endnu væsentligere – nu har man mulighed for at blive varskoet pr. mail, hvis der kommer en ny kommentar til en artikel, som man allerede selv har kommenteret. Så ved man, at der kan være en anden læser, der er gået i debat med én. Og kan straks gå ind og se, om man synes, at det er noget, der trænger til en ny kommentar.

Og så en smule om læsertallene. Som nævnt i starten, så har der i Svendborgs NetAvis’ to måneders eksistens været godt 163.000 sidevisninger. Den første måned, marts, og specielt den første del af den første måned var besøgstallene på sitet helt vildt store. Hvilket utvivlsomt skyldes, at Fynske Mediers krig mod Svendborgs NetAvis blev omtalt dag efter dag på TV 2 Fyn og i Radio Fyn. Det gav mange nysgerrige besøg på siden. I den forstand har måned to, april, været en mere normal måned. Hvis noget i denne branche ellers overhovedet kan kaldes normalt. Op mod 5.500 unikke besøgende var der på Svendborgs NetAvis i april måned – og i samme måned gav det næsten 45.000 sidevisninger.

Og til sidst lige en ekstra krølle fra vores egen verden. Om rettidig omhu. Fynske Medier kræver, som tidligere omtalt, at Svendborgs NetAvis’s ejer – det er også mig – overdrager domænenavnene svendborgavis.dk og svendborgsavis.dk til … Fynske Medier. Årsag: De mener at have retten til at eje de navne, som de aldrig selv har gidet købe på det frie marked, fordi udgiverselskabet for en af Fynske Mediers dagblade, Fyns Amts Avis, hedder Aktieselskabet Svendborg Avis. Derfor indledte Fynske Medier en klagesag ved Klagenævnet for Domænenavne. Rettidig omhu, må man gå ud fra, at ledelsen på Fynske Medier vil kalde det. Sådan en klage indleder en meget omstændelig proces, hvor Svendborgs NetAvis, naturligvis, udfyldte det såkaldte svarskema – på klagen – til Klagenævnet. Til tiden. Godt og vel. Altså rettidig omhu. Proceduren er sådan, at klageren, Fynske Medier, derefter får en frist til at lave et svar på svaret. Men det kunne den store koncern med hundredvis af medarbejdere ikke nå at gøre til tiden. Så klageren, Fynske Medier, har søgt udsættelse for afgivelse af svaret til Klagenævnet – og fået det. Til 7. maj. Så er der kun at håbe, at Fynske Medier denne gang viser rettidig omhu og overholder fristen i den sag, som jo er blevet startet af … Fynske Medier.