Kolbøttetur i alle sindets afkroge

Der var premiere torsdag aften, men Svendborg Teater spiller også i aften og fredag “End of the Rainbow”, som er en fantastisk forestilling om Judy Garlands sidste måneder.

Det er Landsteatret, der turnerer med stykket, ogdet er Jette Torp, der har den altdominerende rolle som Judy Garland. Joachim Knop spiller Mickey Dean. Den sidste af mange mænd Judy Garland var involveret i. Robert Reinholdt spiller pianisten Anthony Chapman. Jan Hertz har instrueret.

Scenen er en utrolig rodet hotelsuite med flygel på Hotel Ritz i London. Man hører en forvrænget udgave af Stormy Weather, og ind kommer en småfuld, stormende forelsket, eksalteret og selvsikker Judy Garland, og man får en fornemmelse af sprogbruget, der absolut ikke er for sarte sjæle. Vi er til prøve på optakten til det, der bliver hendes sidste seks ugers show i London.

Herefter følger vi hendes op- og nedture med henholdsvis desperat jagt på piller og sprut og afvisning af samme. Vi lider med hende, når hun er længst ude og klapper begejstret, når hun synger sine dejlige sange.

Jette Torp leverer en pragtpræstion, og er på scenen i samtlige to timer. Man glemmer somme tider, at det ikke er Judy Garland. Hun er smuk, bevægende og hudløs, og hun leverer sangene overbevisende.

Mænderne er til for Judy, og de spiller begge op til hende på hver deres måde – og de gør det fabelagtigt. Den bøssede pianist vil hende kun det bedste, men i den forlovede aner man skjulte hensigter. Heldigvis får vi også hørt dem synge, og endda en lille bid af Joachim Knops operarøst toner igennem.

Vil De med på en rejse tilbage i sangskatten, og tør De tage en kolbøttetur i alle sindets afkroge, så gå i Svendborg Teater torsdag eller fredag.

Og tro så ikke at det er slut, når der er klappet for sidste gang. Nej, så får vi lige et forrygende nummer til, inden vi stående klapper for allersidste gang.