Svendborg Kammermusikforenings 441. koncert

Michail Lifits.

Kombinationen Borgerforeningens Guldsal og Svendborg Kammermusikforening resulterede søndag igen i en koncert af meget høj kvalitet. Min beskedne viden om klassisk musik til trods var jeg ikke et øjeblik i tvivl om, at de to musikere på scenen var i verdensklasse.

Den programsatte pianist havde måtte melde fra, men der var intet erstatningsagtigt over Michail Lifits, der spillede aldeles fremragende. Strålende var også violinisten Hrachya Avanesyan, der ikke overraskende var vinder af den prestigefyldte Yehudi Menuhin konkurrence i 2006.

Programmet var både varieret og forholdsvis nemt tilgængeligt, så det var ærgeligt, at ikke flere – og især ikke flere unge – havde ladet sig lokke i Guldsalen. Disse to musikere præsterede en pragtfuld koncert, der nok kunne have forført ind til flere nybegyndere ind i den klassiske musik.

Allerede i koncertens første del nåede vi det meste af følelsesregisteret fra melankolsk til dramatisk med hjælp fra både Bach, Schumann og Tjajkovskij. Efter pausen var jeg især imponeret Dvorák’s Sonatine i G-dur, og programmets sidste punkt en Carmen Fantasi (over temaer fra Bizets opera). Ren champagne!  Publikum var da også begejstret, og den varme applaus blev belønnet med hele to ekstra-numre.

Tillad mig afslutningsvis, at komme med en anbefalig. Til dem, der ikke normalt kunne drømme om at gå til en koncert med klassisk musik på programmet: PRØV DET! Med et program, som vi hørte det søndag, er det virkelig ulejligheden værd, hvis man lader sig forføre.