Allan Krautwald talte ved dagens demonstration.

På lørdag den 10. marts er det præcis et år siden, at svendborgensere første gang samledes på Centrumpladsen i en stille protest for anstændighed. Protesten var rettet mod den måde,, Svendborg Kommune og dets Jobcenter behandler sygemeldte borgere.

Hver eneste lørdag siden – i dag for 52. gang – har en større eller mindre gruppe svendborgensere været samlet på Centrumpladsen for at fortsætte protesten mod Svendborg Kommune og dets Jobcenter. I dag kun en 30 stykker, men når det på lørdag bliver 53. gang og samtidig protestens ét års jubilæum, vil der være mange flere på den plads, som demonstranterne efter nogen tid omdøbte til Anstændighedens Plads.

FOA-FORMAND TALER

Det har – indtil nu – været så som så med officiel opbakning fra den lokale fagbevægelse til lørdags-demonstrationerne i Svendborg. Til gengæld kommer en af Danmarks kendteste faglige ledere til ét års-dagen for demonstrationernes start. Dennis Kristensen, formand for et af Danmarks største fagforbund, FOA, bliver hovedtaler. Desuden taler tre politikere, folketingsmedlem Trine Bramsen, Socialdemokraterne, folketingsmedlem Finn Sørensen, Enhedslisten, og Emil Dyred, folketingskandidat og næstformand for Det Radikale Venstre.

Den halve times lørdagsprotest er da også på lørdag udvidet til at vare nogle timer. Dels på Centrumpladsen fra klokken 11.30 til 12.45. Udover de fire officielle talere vil der være korte taler af flere af de mennesker, som andre steder i Danmark har lavet bevægelser tilsvarende den i Svendborg – Syg i Svendborg. På Centrumpladsen vil der desuden være underholdning.

Efter arrangementet på Centrumpladsen vil der være et kort optog gennem byen til Ørkildskolen (den tidl. Byskolen), hvor der fra klokken 13 til 14.30 vil være gratis snak og billige sandwiches, øl og vand, inden busserne returnerer med folk andre steder fra i landet.

GRATIS BUSSER…

Til demonstrationen på lørdag er der gratis bustransport fra København, Ålborg og Silkeborg – med opsamling af folk forskellige steder på turen til Svendborg. For at komme med busserne skal man tilmelde sig på forhånd.

FRA KØBENHAVN

Bussen fra København kører fra DGI-byen klokken 7.30. Og der er mulighed for at stå på bussen i Gladsaxe ved Trafikpladsen klokken 7.45, i Køge (Transportcentret/Statoil ved motorvejen) klokken 8.30, Slagelse (Transportcentret/Statoil ved motorvejen) klokken 9.30. Bussen vil ankomme til Svendborg klokken 11.

Tilmelding skal ske til jeanne.toxvaerd@mail.tele.dk.

FRA AALBORG

Bussen fra Aalborg kører fra banegården klokken 7.00. Der er mulighed for at stå på bussen ved Randers Banegård kl. 8.00, Ved Musikhuset i Århus klokken 8.30, ved banegården i Horsens klokken 9.30, ved banegården i Vejle klokken 10.00. Bussen vil være i Svendborg klokken 11.15.

Tilmelding skal ske til jespersteppat@gmail.com.

FRA SILKEBORG

Bussen fra Silkeborg kører klokken 8.15. Der er mulighed for at stå på bussen i Brædstrup kl. 8.40, i Horsen klokken 9.00, i Vejle klokken 9.25, i Fredericia klokken 9.45, i Middelfart klokken 10.00, i Odense klokken 10.30. Bussen vil være i Svendborg klokken 11.00.

Tilmelding skal ske til schiessdk@mac.com.

”Vi håber så mange som muligt vil deltage i denne manifestation for anstændighed. Husk på, at det er galt med anstændigheden i rigtig mange kommuner og at vi alle kan blive ramt af sygdom og dermed kommunernes dårlige behandling”, siger en af de tre organisatorer fra Syg i Svendborg, Allan Krautwald.

 FOTO: GITTE JENSEN OG JAN HANSEN