Hvis der ellers er ledige pladser, så kan du nå det endnu. Og det er det værd, mener Linda DiBona, som tirsdag aften var til “Figaros Bryllup” på Svendborg Teater.

De store følelser kommer ud til sidste række

Af Linda DiBona

 
 
 
 

Kristine Becker Lund som Susanna i "Figaros Bryllup".

 
 
 
 

Jens Søndergaard som Figaro og Kritine Becker Lund som Susanna.

“Figaros Bryllup” er den første forestilling i Den Fynske Operas nye sæson. Og så kom jyderne, for den er en samproduktion med Aarhus Sommeropera. Og de kom til Svendborg. Og de tog fynboerne med storm. Tirsdag aften på Svendborg Teater.

Det hele begynder så godt, men så går der godt nok kage i det. Den ene forvikling og forveksling afløser den anden om hvem, der er hvem, hvad, der er hvad og hvis, der er hvis.

Det foregår i et forrygende tempo uden forstyrrende kulisser i en tidløs opsætning.

Og så ender det med tre bryllupper! Lige som man tror, at nu får vi også en begravelse, ja, så kommer der nogle flere forviklinger -vekslinger, og så et bryllup mere. Højst usædvanligt i operaverdenen, hvor helten eller heltinden (nogen gange begge to) som regel dør en langtrukken og smertefuld død. Men nej, her ender alt godt.

Og så til musik og sang. Det var fantastiske præstationer af Aarhus Sommeropera. Alle ni solister stod klare og rene på scenen og sang Mozarts vidunderlige musik. Alle de store følelser kom ud til sidste række, og de små koketterier fløj som sommerfugle ud i salen og greb os om hjerterne i al sin sødme

Det er kunst, der opføres igen på Svendborg Teater den 1. og 3. september klokken 19:30 og den4. september klokken 16.

Det eneste lille minus ved hele denne dejlige tre timers lange aften, er benpladsen. Deres udsendte er 179 cm høj, hvoraf ca. halvdelen er ben. Men jeg gør det gerne igen og igen – folder mig sammen og ud igen i det gamle smukke teater.