Sådan en torsdag aften i Svendborg er bare en god aften for kulturen. 10 års jubilæums jam session i musikforeningen Giant Steps og international klovne-galla på teatret. Jens Meincke og Knud Mortensen (foto) var med begge steder.

En god torsdag for kulturen i Svendborg

Af Jens Meincke

 
 

Fra klovne-gallaen torsdag aften på Svendborg Teater. Foto: Knud Mortensen

 
 

Marta Cabaya fra Spanien på klovne-gallaen. Foto: Knud Mortensen

Den årligt tilbagevendende klovne-festival er en gave for Svendborg. Der er go’ stemning i gaderne, der er klovnerier til børnene – i skoletiden! – hvor de mange klovne fra mange lande uden de mindste sprogproblemer får fremkaldt både smil og latter.

Og så var der torsdag aften galla-forestilling på Svendborg Teater. Her var mange udtryk og mange slags virkemidler. Selv tabte jeg mit hjerte til en kvindelig klovn, Marta Cabaya, fra Spanien, der med enkle midler og en fantastisk mimik fik lattersalverne til at brage. TAK!

JoJo alias John Newmann, englænder med fast bopæl i Svendborg, er den, der nu for 11. gang har sørget for, at den skønne begivenhed, som sådan en klovne-festival er, kan finde sted i Svendborg.

Selvsamme torsdag aften et andet sted i byen, på Arne B. Med en aldersspredning på mindst 50 år og – et slag på tasken – 25 aktive musikere og et par sangerinder fejrede foreningen og jazz-klubben Giant Steps sin egen 10 års fødselsdag.

Som det sig hør og bør til en ordentlig jam session var der masser af anarki, både lange og meget pludselige afslutninger og ikke mindst fremragende soli.

Christian Søgaards band sluttede af, da Giant Steps fejrede 10 års jubilæum. Foto: Knud Mortensen

Når der er så mange folk på spil, tillader jeg mig, at omtale arrangementet ud fra parolen ”ingen nævnt –ingen glemt”. Her var det meste af det bedste, veteraner, undervisere og elever med til at give publikum en dejlig og umiddelbar oplevelse. Fejringen fortsætter torsdag den 3. juli. Den aften – kaldet ”Big Band Galla” – bydes der på nogle af de hotteste navne p.t.i Danmark, som f.eks. Kresten Osgood, Kira Skov og Carsten Dahl.