En god aften med Theessink og Evans

Af Jens Meincke

 

Terry Evans og Hans Theessink i Borgerforeningen.

Torsdag aften var der blues på programmet i Borgerforeningen. Guldsalen var næsten fuld, så der må være mange, der kender eller har hørt om Hans Theessinks fortræffeligheder.

En af disse fortræffeligheder er hans evne til at finde de rigtige legekammerater. I Danmark har det tidligere været folk som Nalle og Knud Møller, men for øjeblikket turnerer han med en vaskeægte Sydstats-amerikaner Terry Evans. Et fint par, som virkelig forstår det musikalske samarbejdes ædle kunst. Dette gælder ikke kun instrumentalt, hvor Terry Evans leverer en præcis og indlevet rytmisk baggrund til Theessinks solistiske udskejelser, men også i sangene: Evans stemme rækker langt i registret – fra den (forholdsvis) høje ende til det dybe.

Programmet var yderst alsidigt, selv om man aldrig var i tvivl om, at det var blues, det handlede om. Der var både egne kompositioner og go’e gamle klassikere. Der var Chicago-blues, og der var blues fra “The Deep South”, hvor Evans iøvrigt kommer fra. Der var en variant af et gammelt popnummer som “Story of Love”, og Evans leverede en indfølt salme, der ikke lod nogen være i tvivl om, at manden er troende.

Fælles for det hele var, at det blev leveret med en suveræn musikalitet og spilleglæde. Programmet var også tilrettelagt, så der var mange temposkift; fra hurtigt til langsomt; fra Shuffle, så man fik lyst til at danse, til historier, der var til at græde over.

Mens Evans klarede sine opgaver med en enkelt el-guitar, havde Theessink fem-seks akustiske guitarer til at løse sine opgaver: En 12-strenget, en dobro (den med metal-krop), en Western stemt til slide spil, osv. Og … han brugte dem, både godt og flittigt.

Theessink kender sit danske publikum, så han sørgede selvfølgelig for, at der også var numre, hvor publikum kunne medvirke som kor. Det virker garanteret ikke alle steder, men i Svendborg gør det. I den indlagte pause kunne publikum købe CD’er. Den varme applaus, de to musikere havde modtaget løbende under den første del af koncerten, og salget af CD’ere må have overbevist dem om, at de denne aften i Svendborg havde fans, der værdsatte dem højt.

Jeg ved ikke, om disse CD’ere er mainstream og kan købes overalt, men skulle man ønske, at erhverve en af dem, er jeg sikker på, at der er hjælp at få – enten i “Vinylen” i Møllergade eller i Bogbutikken i Brogade i Svendborg.