Stille protest mod kommunen hver lørdag

Nu havde de bare fået nok – fem svendborgensere. Nok af at se på kommunens behandling af sygemeldte medborgere. De besluttede at gøre noget. De indkaldte til en stille protest i dag lørdag på Centrumpladsen midt i Svendborg – kun et stenkast fra rådhuset og det kommunale Jobcenter, som mange sygemeldte borgere frygter lige så meget som sygdom.

”Gi’ en halv time til anstændigheden”, opfordrede de fem svendborgensere for ganske kort tid siden. De anede ikke, om de ville blive andre end dem selv på Centrumpladsen i dag klokken 11.30. De blev andre – og flere. Mange flere. 50-60 svendborgensere samledes på Centrumpladsen for stille at protestere mod kommunens politik på dette område.

Blot med en enkelt plakat stillet op på pladsen stod de mange mennesker stille og snakkede sammen i en halv time – for at vise deres protest mod kommunens behandling af syge borgere. Derefter gik forsamlingen lige så stille hver til sit.

Inden de gik, fik de en opfordring fra William Mikkelsen om at møde frem igen på lørdag kl. 11.30 til en ny stille protest. William Mikkelsen er en af de fem svendborgensere, der har taget initiativet til protesten. De andre er Gitte Eisenreich, Allan Krautwald, Lenze Middelberg og Tom Jørgensen.

”Det kan være, vi også skal begynde at komme til byrådsmøderne og så bare sidde der lige så stille som en tavs protest”, siger Tom Jørgensen. ”En idé, som måske ville gøre nogle af byrådsmedlemmer nervøse. Nå, men i hvert fald mødes vi igen på lørdag på Centrumpladsen”, tilføjer han.