Bobo Moreno og det dygtige KK Soulband

Foto: Jesper Petersen

Fredag aften var ”sjælen” over Borgerforeningen. Bobo Moreno, en af de bedste sangere i vort land, var igen i Svendborg og gav sammen med sine svendborgensiske legekammerater, KK Soulband, et brag af en koncert under overskriften ”SOUL”.

Søren Duun fra Thurø Kro stod for dette glimrende arrangement, så ikke et ord om verserende uro om Borgerforeningen i øvrigt. Men det må konstateres, at det er rigtig godt, at vi har Guldsalen som spillested i Svendborg: Den har den rigtige størrelse til denne type arrangementer og var også denne aften helt fuld. Ikke mindst dansegulvet kom til sin ret, og kunne i dagens anledning gerne være gjort større. Soul er nemlig som genre rigtig herlig dansemusik. Så betød det ikke noget, at aftenens første sæt mest bestod af blues-rock numre. De fungerede glimrende som opvarmning til de rigtige soul-numre, som vi (de lidt ældre af os) huskede med Sam & Dave, Otis Redding, James Brown og de andre.

Guldsalens scene har den helt rigtige størrelse, når der står seks mand og gir den gas – og der blev gået til makronerne. Det er ikke uden grund, at et hot-shot som Bobo Moreno kan lokkes til Svendborg, når han får lov til stå foran et band, der er kompetent. Som fagforeningsmand kan det måske ærgre lidt, at Simon Duun med sine keyboards gør tre-fire blæsere arbejdsløse, men det er kun til første solo, så er man solgt og glædes og mindes store kanoner som Jimmy Smith og McGriff.

Rytmegruppen arbejdede effektivt og kompetent og gav en solidt svingende baggrund til solisterne. Hertil hørte selvfølgelig som altid velspillende Henning Kaa på guitar, hvis bror Preben i usædvanlig oplagt stil gav aftenens længste solo på sine trommer.

I front: Sanger Bobo Moreno. Mine kvindelige bekendte påstod, at ”han ser rigtig godt ud!” Det tror jeg ikke, jeg rigtig har forstand på, men hold da kæft han synger godt. En god sanger foran et godt band og et hammergodt repertoire. Så kan man ikke forlange meget mere – på en aften i Borgerforeningen.

Et af de kendteste numre fra den gang starter med ordene ”Do you like soulmusic?” Var dette spørgsmål blevet stillet publikum i Guldsalen denne aften, havde svaret utvivlsomt været et højlydt YEAH – YEAH.