Der var noget, der ville noget. Italienske Band au Neon gav torsdag aften koncert i Giant Steps. Tre fantastiske musikere. Jens Meincke var der for at anmelde.

Bravisimo for en musikoplevelse!

Af Jens Meincke (tekst) og Knud Mortensen (foto)

Bravisimo! Det italienske udråb, der kan høres på Operaen i Milano og mange andre steder, når et italiensk publikum vil udtrykke deres begejstring over en musikalsk bedrift. (Det betyder noget i retning af ”Nøjj, hvor er I go’e”!) Det var der også grund til at råbe efter de tre italienere i Band au Neon, der stod på scenen i Giant Steps i Svendborg torsdag aften. Der blev nu ikke råbt så meget, men de langvarige klapsalver var ikke til at misforstå: Publikum var begejstret for musikken. Og musikerne var også glade for det opmærksomme og medlevende publikum.

Vi fik en gang ægte verdensmusik. En spændende cocktail leveret af tre musikere, der hver især er mestre på deres instrumenter. Det blev indledningsvis oplyst, at klarinetisten, havde været ”vulkan-ramt”. I modsætning til de to andre, som bor i København, bor han i Italien, og ku’ ikke komme ud og flyve, så han kunne mødes med de andre til koncerten i Svendborg. Hvad gør en rask, entusiastisk træblæser så? Han – en af Europas bedste – springer ned i sin bil og kører 4000 km og leverer et brag af en koncert sammen med sine to kammerater i provinsbyen Svendborg.

”Et gnistrende sydlandsk temperament, en berusende cocktail af jazz og folkemusikalske traditioner fra Middelhavslandene krydret med moderne argentinsk tango er Band au Neon’s varemærke.” Således præsenteres trioen i Giant Steps forårsprogram. Og det levede neonbanden op til: Jazzen swingede, folkemusikken gnistrede, og tangoen fik fødderne til at spjætte. Mange af arrangementerne virkede umiddelbart komplicerede, men den ”kemi”, musikerne havde indbyrdes, fik alt til at forekomme legende let: Et brag af en koncert !Jeg synes det var lidt synd, at der ikke var nogle af de unge mennesker, der ellers flittigt gæster Giant Steps. De gik glip. Men måske er den 22. sidst på måneden ?